Trendbrott för Modo - vann mot Kristianstad

Hockeyallsvenska säsongen inleddes med en poäng på tre matcher. Men nu kan Modo ha vaknat till. Hemmamötet med Kristianstad slutade 6-4.

Jesper Lindgren gjorde ett av målen i Modos hemmaseger mot Kristianstad. Arkivbild.

Ishockey2020-10-16 21:35

I fjol grundserietvåa och ett av lagen i den hockeyallsvenska finalen.

Den här säsongen har Modo inte börjat lika glimrande.

Efter 2-5 i premiären hemma mot Vita Hästen följde ytterligare två förluster, varav en strafförlust borta mot Kristianstad i onsdags.

Men kanske kan klubben från Örnsköldsvik nu ha vaknat till.

Modo fick 6-4 i mötet med Kristianstad, och det var hemmalagets första period som visade vägen fram till trendbrotten då tvåmålsskytten Aaron Gagnon och Frank Corrado ordnade en 3-1-ledning. Jesper Lindgren, Sebastian Ohlsson och Tobias Åhström fixade resterande mål.

I Vita Hästen fortsätter Marcus Sörensen att producera poäng. NHL-lånet från San Jose hade inför hemmamötet med Timrå gjort poäng i samtliga matcher - och det var en trend som 28-åringen såg till att hålla levande.

Redan efter 51 sekunder var Sörensen med i förarbetet till Christopher Fishs 1-0-mål och i andra perioden spelade han fram William Lagesson till 2-1.

Men någon seger blev det inte för Vita Hästen. Timrå vände och vann med 2-5.

Tabelltvåan Tingsryd vände 0-1 till 1-4 borta mot Mora.

Björklöven toppar den haltande tabellen på maximala 12 poäng. Tingsryd tvåa på 11 och Almtuna trea på 10.