Triumf i tv

Senast Småland vann TV-Pucken var 1991, nu var det dags igen. Fyra Vimmerbykillar ingick i laget, Andreas Rundgren, Tobias Jonsson, Patrik Bengtsson och Oscar Carlsson kan samtliga titulera sig vinnare av den prestigefyllda turneringen. - Det är helt otroligt, säger lagkaptenen Tobias Jonsson.

Andreas Rundgren, Oscar Carlsson, Tobias Jonsson och Patrik Bengtsson är Vimmerbykillarna som var med och förde Småland till seger i TV-pucken.

Andreas Rundgren, Oscar Carlsson, Tobias Jonsson och Patrik Bengtsson är Vimmerbykillarna som var med och förde Småland till seger i TV-pucken.

Foto:

Ishockey2007-09-24 06:48

Småland hade aldrig tidigare förlorat en TV-Pucksfinal, när Stockholm gjorde 1-0 med två minuter kvar genom Patrik Cehlin var förlusten nära. Målet kom i Powerplay efter att Tobias Jonsson fått en väldigt tveksam utvisning.

Vann i förlängning
Men genom en heroisk insats lyckades Småland vända finalen. Kvitteringen svarade Kristian Frisk för, assisterad av Vimmerbybördige Andreas Rundgren och Jesper Fasth. Det innebar sudden death, väl där punkterade Småland matchen redan efter 42 sekunder och vild glädje utbröt. Andreas Rundgren hade ett finger med även i segermålet som gjordes av Jesper Fasth.
- Det kändes bra, kommenterade Andreas Rundgren segern.
Småland fick därmed revansch för förlusten mot Stockholm tidigare i gruppspelet, matchen slutade då 4-1 i Stockholms favör. Finalen kunde i ärlighetens namn ha slutat precis hur som helst, men det faktum att Småland var bättre som lag håller nog de flesta med om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!