Troja/Ljungby tillbaka i Hockeyallsvenskan

Förre Västerviksspelaren Victor Romfors gjorde matchens enda mål för Troja/Ljungby när de vann mot Hudiksvall och tog steget upp i Hockeyallsvenskan på fredagskvällen.

Victor Romfors gjorde mål när Troja/Ljungby säkrade avancemang till Hockeyallsvenskan.

Victor Romfors gjorde mål när Troja/Ljungby säkrade avancemang till Hockeyallsvenskan.

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Ishockey2021-04-30 20:05

Det blev alltså Troja/Ljungby som tog hem kvalserien till Hockeyallsvenskan. Victor Romfors 1–0-mål i power play 13 minuter in i första perioden räckte till seger och avancemang. Nybro som hade chansen att gå förbi besegrade i sin tur Mariestad borta med 3–1, men fick vänta förgäves på den där vändningen av Hudiksvall som hade krävts för att de skulle ta sig förbi Troja.

Victor Romfors är inte den enda spelaren med lokal anknytning i Trojas trupp. Kevin Karlsson har gjort en sejour i Vimmerby Hockey. Dessutom har klubbens succétränare Roger Forsberg ett förflutet i Västervik.

Troja har därmed återvunnit sin allsvenska status efter tre säsonger i Hockeyettan och kan se fram emot Smålandsderbyn mot Tingsryd, Västervik och framförallt HV71 nästa säsong.

Hur stort är det här avancemanget?

– Det är riktigt stort, eftersom jag vet hur svårt det är att ta sig upp. Det var 47 lag från hockeyettan som hade chansen, men det blev vi i Troja som tog steget upp. Det ska vi vara stolta över, säger Roger Forsberg till blomkollen.com.

Hur firar ni det här?

– Jag tror det blir lite käk i restaurangen och sedan får vi fira med någon kall öl. Grabbarna lär nog hålla igång på sitt sätt. Det är de värda efter en fantastisk säsong där de verkligen gått samman som en grupp. Jag är stolt över det vi gjort tillsammans, säger en rörd, men samlad, Roger Forsberg.

Roger Forsberg har tränat Västerviks IK tidigare. Nu lyckades han föra upp Troja/Ljungby i allsvenskan igen.
Roger Forsberg har tränat Västerviks IK tidigare. Nu lyckades han föra upp Troja/Ljungby i allsvenskan igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!