Trotjänaren: "Allt är bara magiskt och ren glädje"

Han har kräkts, hostat – och hade ett rödsprängt öga. Inget stoppade trotjänaren Anton Carlsson från att lira hockey den gångna veckan. När allt var klart. När VH hade fixat avancemanget släppte allt. "Det är så mycket känslor just nu."

Magiskt och ren glädje. Anton Carlsson har spelat i Vimmerby Hockey i hela sin karriär. Nu har nyckelspelaren fört upp moderklubben i Allsvenskan.

Magiskt och ren glädje. Anton Carlsson har spelat i Vimmerby Hockey i hela sin karriär. Nu har nyckelspelaren fört upp moderklubben i Allsvenskan.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-20 21:03

Han har varit med hela vägen. Från knatteåldern till spel i juniorlag och seniorlag. Alltid har han varit Vimmerby Hockey trogen. 

Nu står han där, som allsvensk spelare, i moderklubben. Efter alla dessa år. 

Hur han känner sig, hur han mår? Dum fråga. Trots en jobbig vecka där kroppen stretat emot och till viss del plågat honom, var det en självklarhet att spela. Match efter match. 

– Det har varit tungt och jag har hostat och kräkts, men det har ändå funkat på något sätt. Det här gick inte att missa, säger Anton medan autografjägare samlas kring honom. 

För det är det han är för många ungdomar. En idol.

Kanske ännu mer nu, då han varit med och fört upp Vimmerby till spel i eliten. 

Det märks tydligt att han är rejält tagen av det han precis upplevt – och upplever. Att det inte riktigt har landat än. Att klubben i hans hjärta från och med nu är en allsvensk klubb. 

– Det är mycket känslor som går igenom min kropp just nu. Jag är rörd och allting känns nästan surrealistiskt. Vi är en sån liten förening. Allt är bara magiskt och ren glädje. Det är som en saga och så jävla stort. Vi ska spela i Allsvenskan, där så många är härifrån dessutom. Och många av de andra, som kommer utifrån, har kommit in i Vimmerbyandan så jäkla bra. 

Anton Carlsson skakar lätt på huvudet när han tittar sig omkring. 

Det kommer ta ett tag för nyckelspelaren att ta in allt det här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!