Trotjänaren får lämna Brynäs

Sex spelare får lämna Brynäs SHL-lag. Däribland VM-guldvinnande trotjänaren Nicklas Danielsson. "Det känns såklart vemodigt att lämna Brynäs", säger 37-åringen, som totalt gjort sju säsonger i A-laget, till klubbens webbplats.

Nicklas Danielsson har spelat färdigt i Brynäs. Arkivbild.

Nicklas Danielsson har spelat färdigt i Brynäs. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sundvall/TT

Ishockey2022-04-14 15:48

Ishockeyforwarden, som föddes i Uppsala, kom till Brynäs redan 2001–2002 och debuterade i A-laget säsongen därefter. Efter sejourer i bland annat Djurgården och Modo väntade spel i Schweiz och Tjeckien – och även i Tre Kronor, där Danielsson var med om att ta både VM-guld (2013) och VM-brons (2014).

2018–2019 vände han "hem" till Brynäs. Men efter den senaste säsongen, där Brynäs åkte ut i åttondelsfinal, står det alltså klart att han, tillsammans med fyra andra spelare, får lämna Gävleklubben.

"Det känns såklart vemodigt att nu få lämna Brynäs och alla härliga medspelare och medarbetare runt organisationen", säger Danielsson till Brynäs webbplats.

De övriga spelarna som inte erbjuds nya kontrakt är målvakten Kristers Gudlevskis, backarna Oskars Cibulskis och Kristofer Berglund samt forwarden Tom Wandell. Sedan tidigare har unge forwarden Noel Gunler lämnat för spel i Nordamerika.

Samtidigt meddelar Brynäs att backarna Ebba Strandberg och Samantha Kolowratova inte får förlängt med klubbens SDHL-lag, som föll i SM-finalen mot Luleå. Forwardsstjärnan Josefin Bouveng var sedan tidigare klar för collegespel i USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!