Trots förlusten – Skellefteå går för guld

Från 1–3 till 3–3 på 19 sekunder i matchens slutskede. Sedan förlust i förlängning mot Färjestad, 3–4 – och en tappad tredjeplats i tabellen. Det ändrar inte målsättningen inför SM-slutspelet. –Vi kan gå hela vägen, säger Skellefteås ”NHL-förvärv” Melker Karlsson.

Färjestads Daniel Viksten (13) satte avgörande 4–3 i förlängningen mot Skellefteå i måndagens SHL-match. Här firar han målet tillsammans med Jesse Virtanen (71) och Jacob Peterson (44).

Färjestads Daniel Viksten (13) satte avgörande 4–3 i förlängningen mot Skellefteå i måndagens SHL-match. Här firar han målet tillsammans med Jesse Virtanen (71) och Jacob Peterson (44).

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2021-03-29 20:41

Skellefteå behövde två poäng i den sista grundseriematchen i SHL-ishockeyn för att säkra tredjeplatsen i tabellen och en plats i CHL nästa säsong.

Det såg kört ut i 1–3-läge borta mot Färjestad med en halvminut kvar av matchen.

Då kom 2–3 (Oscar Möller, 19.36) och 3–3 (Joakim Lindström, 19.55) inom loppet av 19 sekunder och allt var åter möjligt.

Tills Daniel Viksten rundade Skellefteås målbur och fixade bonuspoängen till Färjestad.

– Det blev spännande i alla fall. Vi gav oss en chans att vinna, säger Melker Karlsson.

Karlsson anslöt till Skellefteå mitt i säsongen efter sex år i NHL.

Han tycker att västerbottningarna har alla verktyg som krävs för att ta SM-guld.

– Vi går in i slutspelet med en bra känsla, bortsett från den här matchen då kanske. Vi har ett slagkraftigt lag och har stora chanser.

Att Leksand passerade Skellefteå i tabellen i slutomgången tar Melker Karlsson med en axelryckning.

– Vi måste ju ändå ta oss förbi alla lag om det ska gå som vi vill, säger han.

”Bäst i ligan”

På presskonferensen undrade Färjestads tränare Johan Pennerborn om inte Skellefteå är ligans bästa lag.

Skellefteåkollegan Stefan Hedlund höll inte med.

– Jag såg att vi kom på fjärde plats så vi är fjärde bäst i ligan. Tabellen ljuger aldrig. Men jag tror att det finns potential i laget.

Och slutspelet behöver ju inte ta hänsyn till grundserietabellen.

– Där får vi väl lyssna lite på ”Pennan” (Pennerborn). Vi har ju spetsat till det under resans gång och ska kunna vara med och slåss om det ordentligt, säger Stefan Hedlund.

”Nyfiken på våren”

För Färjestad, som tvingades till ett över två veckor långt uppehåll till följd av corona-smitta i laget, återstår tre matcher innan det är dags för åttondelsfinal.

Johan Pennerborn var både nöjd och besviken efter segern mot Skellefteå.

– Med 3–1 på tavlan i slutminuten ska det vara stängt. Men i spelet och prestationen … det finns något där som gör att jag fortfarande är nyfiken på våren 2021, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!