Tröttkört VH förlorade

Mot VIK orkade Vimmerby Hockey pumpa på och trycka tillbaka motståndarna. Mot ett fräscht Hästen tröt orken och man förlorade med 4-1.

Foto:

Ishockey2017-08-25 21:37

Norrköpingslaget gjorde sin första match för turneringen i matchen mot VH - något som syntes. Redan från start var det hockeyallsvenska gänget steget före och tog rättmätigt ledningen genom Rickard Palmberg i mitten av första perioden. VH fick ett uppsving efter sin kvittering några minuter senare. Robin Kokkonen uppfattade att Hästenspelarna hamnat djupt och gav sig iväg på en 2 mot 1 situation tillsammans med Fredrik Asplund. Kokkonen valde att skjuta och prickade krysset bakom Viktor Kokman i Hästens bur.

– Det var klasskillnad idag. De var mycket fräschare än oss, det tog ut sin rätt till slut, säger VH-backen Dennis Fröland som var tillbaka i Plivit Trade-Hallen. Han gjorde ju som bekant två framgångsrika säsonger i VIK.

– Skitkul att vara här igen. Det är inte så många kvar i laget från min tid men fansen har jag en speciell relation till, säger Fröland.

I den andra perioden växlade Hästen upp och gick ifrån till 3-1 genom mål av Kevin Elgestål och Jonathan Tholander.

– Mot VIK körde vi som fan, det orkade vi inte mot Hästen helt enkelt, konstaterar Fröland.

Douglas Lögdal fastställde slutresultatet 4-1 några minuter från slutet. Men finalhoppet lever i allra högsta grad för VH.

– Det blir som en semifinal mot Tranås. Vinner vi där vi i final och hoppas få möta VIK eller Hästen igen, avslutar Fröland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!