Trubbigt VIK förlorade genrepet

Tio matcher – sex förluster och fyra vinster. VIK:s försäsongsfacit skrämmer ingen. Och mot Huddinge blev det ny förlust mot division ett-motstånd. Gästerna vann i Plivit Trade-Hallen, 5-1.

Ishockey2017-09-13 19:03

Trots förlusten, som givetvis inte ser så insmickrande ut, ska det sägas att VIK spelade ganska bra långa stunder och om det inte vore för en otrolig trubbighet i de avgörande lägena hade man mycket väl kunnat döda den här matchen relativt tidigt.

– Vi hade utan problem kunnat haft både tre och fyra noll, säger forwarden Jacob Tenemyr.

Istället för att utöka sin ledning till 2-0 efter att Andreas Frisks blålinjebössa (styrning?) gett laget ledningen – man hade ett pärlband av chanser – blev två utvisningar i mittperioden ödesdigra för hemmalaget.

– Fram till dess dominerade vi matchen men mål förändrar matcher och vi lyckades inte resa oss på det sätt vi ville efter deras mål, menar Tenemyr.

I spel fyra mot fem skickade Jonas Fransson upp pucken i skyddnätet och Huddinge fick möjligheten i spel fem mot tre. Man utnyttjade det initiala tvåmannaöverläget och med bara sekunder kvar på den återstående utvisningen fullbordade man vändningen. Gästerna tog med sig ledningen in i andra pausen.

VIK såg resoluta ut i inledningen på den tredje perioden. Karterud hade lägen, Svanlund var fri – men den offensiva impotensen fortsatte. Istället fick Huddinge in 3-1 efter knappt fem minuter och kunde inrikta sig på försvarsspel.

– Det gäller att göra mål på sina lägen, det var skillnaden idag, fortsätter Tenemyr, som dock inte är jätteorolig inför premiären om en knapp vecka:

– Då är det allvar och en annan nivå på det när man spelar om poäng. VI får se till att vara på tårna.

Roger Forsberg tog time-out efter drygt tolv minuter för att gjuta ytterligare attackvilja i sitt lag. Man fortsatte vaska fram lägen: Karterud träffade virket, Oskar Drugge likaså. Men pucken ville inte in och känslan av att VIK skulle må bra av ytterligare någon erkänd spjutspets avtog inte efter denna drabbning.

Mot slutet av matchen skymtades viss frustration i hemmalaget. Oskar Drugge slog klubban i plexiglaset och fick vila två minuter medan Joacim Hedblad och förre VH-spetsen Björn Jonason gick en holmgång modell mindre och fick sitta på botbänken i matchens slutskede.

Huddinge satte 4-1 i tom bur och med elva sekunder kvar på klockan satte man också 5-1 för att fullföja den resultatmässiga krossen.

– Vi spelar bättre än Huddinge men klarar inte av att omvandla spelet i mål, det är den korta analysen. Solen går upp imorgon också, avslutar Tenemyr.

Fakta och plusbetyg VIK-Huddinge

VIK Huddinge 1-5 (1-0, 0-2, 0-3)

Första perioden: 1-0 (13:45) spel 5 mot 4 Oskar Svanlund (Andreas Frisk, Joacim Hedblad)

Andra perioden: 1-1 (17:51) spel 5 mot 3 Joakim Hälleström (Martin Backholm), 1-2 (19:13) spel 5 mot 4  Alexander Anderberg (Adam Hansen, Patrik Kallmert)

Tredje perioden: 1-3 (04:52) Joakim Hälleström (Fredrik Renström) 1-4 (19:18) Rasmus Dahlberg-Karlsson (Anton Kalte) 1-5 (19:49) Fredrik Renström (Joakim Hälleström)

Utvisningar: VIK 5x2 min, Huddinge 3x2 min