Tuff start på 90 mil långa resan

Västerviks IK fick en strulig start på den dryga 90 mil långa resan upp till Umeå och kvällens match i Hockeyallsvenskan mot Björklöven. I höjd med Kolmården så fick spelarbussen motorhaveri. – Vi fick vänta en och en halv timme, sedan kom en ny buss från Söderköping och hämtade upp oss, säger Pierre Gustavsson.

På väg till Umeå havererade Västerviks spelarbuss och då fick de invänta en ny buss från Söderköping som hämtade upp dem. Men match blir det i kväll och Pierre Gustavsson förväntar sig ett Björklöven som kommer ut stenhårt. Foto: Ossian Mathiasson

På väg till Umeå havererade Västerviks spelarbuss och då fick de invänta en ny buss från Söderköping som hämtade upp dem. Men match blir det i kväll och Pierre Gustavsson förväntar sig ett Björklöven som kommer ut stenhårt. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2016-12-21 08:00

VIK–tränaren Mattias Karlin slapp strulet då han åkte i egen bil upp till Örnsköldsvik (där familjen har hus), där laget övernattade mellan tisdag och onsdag – för att åka de sista tio milen mellan Ö–vik och Umeå på matchdagen.

– Bussresor kan vara struliga, och det kan påverka när matcherna kommer så tätt som de gör i Allsvenskan.

– Vi kom till exempel hem oerhört sent efter matchen mot AIK, på grund av att det var så halt, och det påverkade vår insats senast mot Almtuna. Vi kändes sega och slitna när vi inte fick tillräckligt med vila mellan matcherna, säger Karlin.

– Ja, det var en av våra sämsta matcher den här säsongen, tycker ”PG”.

Vann efter förlängning

De vann ändå med 3–2 efter förlängning mot Almtuna.

– Där hade vi lite stolpe in, Almtuna var det bättre laget. Å andra sidan var vi det bättre laget borta mot Tingsryd, men förlorade – sådant där brukar jämna ut sig över en säsong, menar VIK–tränaren.

Tabelltvåan Västervik, 51 poäng, har varit oerhört svårslaget den här säsongen. Faktum är att VIK har tagit poäng i tio av de elva senaste matcherna, varav sju segrar.

Tabellåttan Björklöven, 40 poäng, har blott fyra segrar på de elva senaste matcherna men vann häromsistens med 4–3 hemma mot Tingsryd, inför 5119 åskådare.

– De har varit mycket aktiva på transfermarknaden den senaste tiden, så de är på uppåtgående, säger Karlin.

Fina nyförvärv

Bland annat så har Björklöven värvat de meriterade transatlantiska poängmakarna Zach Hamill och Cody Murphy, samt SHL–meriterade målvakten Linus Fernström.

– Just linan med Hamill, Murphy och (förre Västerviks–spelaren) Linus Boström har varit mycket bra den senaste tiden, så dom får vi se upp med, säger Pierre Gustavsson.

VIK har vunnit de båda tidigare mötena med Björklöven, 4–0 i Umeå och 3–2 i Västervik.

– Spelmässigt gjorde vi det bäst i 3–2–segern hemma, där kunde vi ha vunnit större. 4–0–segern borta var till stor del Jonas Franssons (målvakten) förtjänst, menar Karlin.

Georgsson tillbaka

– Jag förväntar mig ett Björklöven som kommer ut stenhårt inför sin stora hemmapublik, så det gäller att vi är vakna från början, avslutar Pierre Gustavsson.

Västervik kommer till spel med samma lag som senast mot Almtuna, minus backen Petter Hansson som återvänt efter sitt lån till Linköpings HC, men plus Emil Georgsson, som har tillfrisknat från sin sjukdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!