Tuffa beskedet: Viktig duo saknas i kvällens derby

Oskar Carlsson och Hugo Enock kommer inte att finnas med på isen när Vimmerby Hockey tar emot Kalmar HC i kväll. "Hugo är sjuk och Oskar har slagit upp en tidigare skada", säger VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson.

Vimmerby Hockey saknar två viktiga backar i kvällens match mot Kalmar.

Vimmerby Hockey saknar två viktiga backar i kvällens match mot Kalmar.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-04 15:14

Vimmerby Hockey hade en rolig onsdagskväll borta i Huddinge, när man körde över Stockholmsgänget med hela 9–2. 

I kväll (fredag) är det dags för en ny, mycket viktig match i den södra Allettan, då Kalmar gästar ishallen i Vimmerby. Där får VH däremot klara sig utan två av sina absolut viktigaste backar. Både Oskar Carlsson och Hugo Enock tvingas stå över derbyt.

– Vi har ändå sex backar tillgängliga, så det löser sig, säger Morgan Persson.

Därtill kom ett annat tungt besked igår (torsdag). Backen Helge Holmstrand lider av sviterna från en hjärnskakning och har spelat färdigt för den här säsongen. 20-åringen fick en smäll mot huvudet i VH:s match borta mot just Kalmar i början av januari. Det var fjärde gången han drabbades av hjärnskakning.

– Det viktigaste är att han kurerar sig och mår bra utanför isen. Det blir inget mer spel den här säsongen för honom, men förhoppningsvis är han tillbaka till nästa, säger Persson, som berättar att man tittar på eventuella nyförvärv på backsidan.

– Ja, vi tittar på att försöka få in något istället för Helge. Vi får se vad som händer där. Marknaden är ju oerhört tråkig nu och det finns otroligt lite spelare.

Det är annars ett Vimmerby Hockey som spelmässigt stadigt visat upp en stigande formkurva. I onsdags släppte det också rejält målmässigt, med nio fullträffar.

– Helt plötsligt har vi studsen med oss och sen rullar det bara på. Det är en konstig sport..., skrattar Persson och fortsätter:

– Alla spelare och ledare är otroligt värda den islossningen och vi har haft på känn att det skulle vända till slut. 

Har ni märkt av någon förändring i stämningsläget efter den ketchupeffekten?

– Nej, egentligen inte. Alla har fötterna på jorden och är återhållsamma. Det gäller bara att jobba vidare nu. Vi har haft bra stämning under hela säsongen, så det är inga konstigheter.

Vimmerby Tidning direktrapporterar från kvällens match, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!