Tuffare utmaning för VH – så är läget inför kvällens match

Blivande seriekonkurrenten Kalmar på bortais. Det kommer bli en betydligt tuffare utmaning för Vimmerby Hockey. "Det blir bra för oss att få se hur vi står oss mot ett lag på Allsvensk nivå", säger VH-tränaren Peter "Piva" Johansson.

Adam Petersson är inte tillgänglig för spel ikväll för VH.

Adam Petersson är inte tillgänglig för spel ikväll för VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-08-21 16:30

VH har fått en flygande start på försäsongen inför sitt äventyr i Hockeyallsvenskan. 5–0 och 4–0 i dubbla träningsmatcher borta mot Tranås är starka resultat. På onsdagskvällen höjs ribban rejält då ett betydligt mer meriterat Kalmar väntar på bortais.

– Inget ont om Tranås, men det går inte att dra för stora växlar av matcherna mot dem. Nu har vi Kalmar ikväll och ett hårt satsande Västervik hemma på fredag. Då kommer vi att få en bättre bild av hur vi står oss.

Är det något särskilt som du vill fokusera på i kvällens match?

– Vi fortsätter att jobba på vårt spel överlag. Det är fortfarande väldigt tidigt i processen. Men jag kan tänka mig att vårt försvarsspel kommer att sättas på prov i större utsträckning den här gången.

Är det några avbräck i truppen?

– Adam Petersson är fortfarande borta och sedan saknas Isak Hansen. Han kommer vara iväg på landslagssamling med Norge i två veckor framöver.

Fotnot: Sporten är på plats och liverapporterar från kvällens match mellan Kalmar och Vimmerby med start från 18.45. TRYCK HÄR för att komma till rapporteringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!