Tufft läge för VH efter förlust

Det var inte Vimmerbys kväll. På något sätt. Hästen vann med knappa 3-2, samtidigt som Mariestad avgjorde sent mot Kristianstad.

Vita Hästen fick jubla. Vita Hästen vann den så viktiga matchen med 3-2 i Himmelstalundshallen. Vimmerby Hockeys utgångsläge är därmed svårt inför den sista omgången i allettan. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2013-02-14 07:52

Sett över tre hela perioder gjorde Vimmerby kanske sin bästa match mot Vita Hästen om vi tittar på den här och förra säsongen.
Ändå räckte det inte till poäng.
- Det är väldigt små marginaler som avgör. Rena tillfälligheter, säger VH-tränaren Anders Spaak och grämer sig över Hästens 2-1-mål och 3-2-mål.
- De får dem för enkelt. Deras andra mål var oturligt, med sargstuds bakom vårt mål.

Heta känslor
Precis som i många andra matcher i årets Alletta fick Vimmerby en tung start. Emil Alengård tog sig in framför Calle Brattenberger och tryckte in en retur. Det skedde redan i den andra matchminuten.
Repliken kom blixtsnabbt.
I numerärt överläge sköt Tobias Jonsson hårt och välplacerat in 1-1.
Att det stod mycket på spel för båda lagen märktes tydligt. Känslorna svallade heta på isen och det var mycket gruff och bök. Det påverkade spelet. Inget av lagen presterade på topp i början.
Vita Hästen fick sista ordet i den första perioden, då Carl-Johan Svensson på något sätt hittade rätt bakom Brattenberger efter sargretur.
Anfört av den stora tillresta VH-klacken var sedan "Tigrarna" det klart bättre laget i mittperioden. Efter flera bra lägen, fick så Vimmerby utdelning. I en blixtsnabbt iscensatt kontring gjorde Andreas Rundgren 2-2, vackert frispelad av Rasmus Schelin och Markus Modigs.
- Vi gör det bra. Tyvärr lyckas vi inte göra fler mål på de chanser vi skapar, säger Anders Spaak.
Hästens debutant Filip Windlert från AIK gav Vimmerby en kalldusch, då han satte 3-2 drygt halvvägs in i den andra perioden:
- Det var riktigt skönt att få sätta dit pucken. Det var en snabb spelvändning och jag hittade rätt mellan benen på målvakten, säger Windlert.
VH var ytterst nära att kvittera ännu en gång, då Tobias Jonsson prickade ribban klockrent.
Noterbart från mittperioden är att Vimmerbys Henrik Tång och Hästens playmaker Jimmy Andersson fick matchstraff.