Tufft motstånd väntar VH

Olofström fixat. Mörrum fixat. Ikväll kan Vimmerby slå det tredje laget från Blekinge på kort tid - men räkna med en svår uppgift. Kallinge/Ronneby har bara förlorat två matcher under ordinarie tid i vinter.

Ishockey2013-01-09 07:51

För Vimmerbys back Oskar Carlsson är mötet i Kockumhallen speciellt. Det var här han hade sin hemmaarena förra året. Och han trivdes alldeles utmärkt i klubben:
- Det var en jäkligt rolig säsong. Det var min första säsong som seniorspelare och så gick det bra för laget också. Vi var ett ungt lag som ville framåt.
Kallinge gick till Allettan, klarade playoff-spelet och gick till kvalserien. Där gick det dock mindre bra för KRIF.
I vinter har laget varit ännu vassare. Kallinge vet knappt hur det känns att förlora under ordinare tid. Bara Borås och Helsingborg har knäppt KRIF på näsan.
I Allettan har det börjat lika bra. Precis som Vimmerby står laget på sju poäng.

"Höjt oss ett snäpp"
Oskar Carlsson har förstås bra koll på sitt förra lag:
- Hälften av spelarna är kvar från min tid och jag har lite kontakt med några av dem. Det ska bli kul att möta Bladström (Linus). Vi åkte bil mellan Tingsryd och Kallinge en hel säsong och han ska få ett par slashing, säger han och garvar.
Carlsson säger att VH har allt att vinna i en sån här match, där Kallinge får gälla som favorit, trots att de är tabelltrea och Vimmerby tvåa:
- Vi måste spela disciplinerat och inte bjuda på något. KRIF är starka offensivt och ett starkt fysiskt lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!