Tufft värre för VH: "Lite väl magstarkt"

För Vimmerby väntar spel i Fortsättningsserien om några veckor. Det kommer bli stenhårt matchande för VH-lirarna. "Enligt planeringen ska vi spela tolv matcher i januari", säger sportchefen Morgan Persson.

För Anton Carlsson, Oscar Gustafsson och de andra spelarna i Vimmerby Hockey, väntar ett tufft matchande i januari.

För Anton Carlsson, Oscar Gustafsson och de andra spelarna i Vimmerby Hockey, väntar ett tufft matchande i januari.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-12-10 20:10

Onsdag kväll slutar som bekant grundserien i södra HockeyEttan. Sedan är det dags för Fortsättningsserien för VH. 28 december är första omgången. Innan nyåret spelas också omgång två. 

Sedan är det dags för januari. Den blir högintensiv. 

– Det är nästan löjligt tufft program och väl magstarkt kan tyckas. Men, det är lika för alla lagen. Problemet är att det nästan inte kommer finnas någon tid för återhämtning. Dessutom jobbar de flesta killar heltid, säger Morgan Persson.

Schemat innebär tre matcher i veckan, med spel onsdagar, fredagar och söndagar. 

–  Tidigare var det bara dubbelmöten i Fortsättningsserien. Nu spelar vi tre matcher mot alla lag i serien och 18 omgångar. Det är nytt sedan förra säsongen. 

Varför gjordes förändringen?

–  Klubbarna tyckte helt enkelt att det var för få matcher efter jul och att säsongen för de allra flesta tog slut för tidigt. Det finns för- och nackdelar med det mesta, men det här känns som ett för aggressivt schema. Samtidigt är det förstås roligt med matcher. 

Persson berättar vidare att de inblandade klubbarna ska ha ett lottningsmöte senare i veckan. 

–  Vi får se om vi kan göra en deal med några klubbar och kanske spela back-to-back-möten med matcher lördag-söndag. 

I fortsättningsserien ingår sju lag. Utöver VH är följande motståndare klara: Tyringe, Hanhals, Borås, Dalen och Mörrum. Den sista platsen står mellan Kalmar och Halmstad. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!