Klart spelövertag men bara en poäng för VH

Oförmågan att göra mål fortsätter att gäcka Vimmerby Hockey. På söndagen lyckades de rädda en poäng hemma mot Hanviken, men föll med 3–2 efter förlängning.

Hanviken fick jubla över två poäng mot Vimmerby efter att ha avgjort i förlängningen.

Ishockey2022-01-30 19:34

Vimmerby Hockey har gjort två mål i snitt på sina 13 matcher den här säsongen. I mötet med Hanviken hemma borde de ha gjort minst två mål redan i första perioden. Hemmalaget hade ett kraftigt spelövertag och radade upp möjligheter. Närmast var Christian Lindberg som sköt utanför mot ett öppet mål och William Dageryd som träffade stolpen med ett skott.

– Vi är klart bättre i första perioden, men pucken vill inte in. Det är svårt när det inte flyter på som vi vill framåt, sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Hanviken hade inte haft många lägen så långt. När de fick chansen i power play i upptakten av andra perioden small det direkt. Två gånger om dessutom. Aku Alhos utvisning på 2+2 minuter för hög klubba blev kostsam.

– Det var tufft att behöva jaga i uppförsbacke i det läget. Vi har behövt göra det i många matcher i Allettan och det blir svårt när du ställs mot ett försvar som spelar på en ledning. Jag tycker ändå att vi gör det bra som går ikapp.

VH fick till två psykologiskt viktiga mål. I slutminuten av andra perioden spräckte Tim Lindfors nollan i numerärt överläge. Minuten in i slutakten kom även 2–2 och det var matchens delikatess.

Jakob Karlsson hittade Todd Winder med en lång passning. Han kom fri på högerkanten, men förivrade sig inte utan höll i med avslutet då vinkeln blev för snäv. Istället satte kanadensaren fart och rundade målburen och hittade in med pucken köksvägen. Helt klart ett av vinterns snyggaste mål i ishallen.

Med målet i ryggen var känslan att Vimmerby skulle gå för ett avgörande. Slutforceringen av hemmalaget kom dock av sig.

– Hanviken var något starkare på slutet. Kanske blev vi lite rädda om den poängen vi hade, tyckte Staffan Lundh.

Förlusten med 3–2 efter förlängning innebar att VH halkade ned under strecket igen och kommer att få slita hårt resten av Allettan för att avancera. Tränare Lundh är väl medveten om vad som måste till.

– Målskyttet måste vi få igång. Jag har väldigt svårt att förstå vad det beror på. Vi har ändå ett spel där vi bygger upp väl och hittar till klara lägen. Det gäller bara att få in pucken. Det är väldigt små detaljer som gör det.

Målen:

Andra perioden: 0–1 (25.28) Felix Liljegren, 0–2 (26.30) Oscar Ståhl, 1–2 (39.33) Tim Lindfors (Pelle Ström, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 2–2 (41.00) Todd Winder (Jakob Karlsson)

Förlängning: 2–3 (63.51) Dennis Nordström.

Todd Winder stod för kvitteringen till 2-2 med en briljant manöver.