Tung förlust för ineffektivt VH

Vimmerby Hockey förlorade eftermiddagens match i Allettan borta mot Borlänge. Detta trots att man sett över 60 minuter var det bättre laget och skapade chanser för att gott och väl kunna vinna matchen. Men som så många gånger tidigare är laget oroväckande ineffektivt framåt och lite för vekt i spelet framför båda målen. Borlänges segersiffror blev till slut 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

Det blev Borlänge som fick jubla till slut. Hemmalaget vann dagens viktiga match i Allettan mot Vimmerby.

Ishockey2017-01-06 17:11
Vimmerby fick en smakstart på matchen och redan efter drygt två minuter tog man ledningen. Oscar Josefsson drev upp pucken på kanten, kom i tre mot ett-läge, men valde helt riktigt att ta avslutet själv.
Under de följande tre-fyra minuterna skapade VH ett par riktigt vassa chanser och laget fick även läge att spela powerplay efter drygt sju minuter. Där hände dock inte mycket mer än att man själva drog på sig en utvisning och strax därefter ytterligare en – båda kändes ytterst onödiga (en fasthållning bakom Borlänges mål och en tripping i mittzon).
I spel fem mot tre tog det bara Borlänge tolv sekunder att kvittera till 1-1.
2-1 till Borlänge kom med fyra minuter kvar av perioden sedan Vimmerby varit alldeles för givmilda framför eget mål och helt tappade bevakningen på Patrik Elfsberg.

Den andra perioden var till stora delar Vimmerbys – åtminstone de först 15 minuterna. Laget skapade gott om chanser, men liksom många tidigare matcher var det alldeles för lite trafik in på mål och längst bak stod en duktig Marcus Hellgren i kassen.
Positivt dock att man tog betydligt fler avslut än man gjorde i den första perioden, men trots det slutade mittrundan mållös.

Den tredje perioden inleddes med lika hårt VH-tryck som den andra gjorde. Skillnaden den här gången: Vimmerby fick utdelning.
I den fjärde minuten snappade Markus Modigs upp en puck i mittzon, frispelade elegant kalle Johansson som direktsköt in 2-2. Snyggt värre!
Och det fortsatte likadant. Värst var det i den sjunde minuten då VH skapade fyra jättechanser inom loppet av 15 sekunder, där hemmalaget målvakt kastade sig från stolpe till stolpe och antingen räddade eller fick se pucken gå utanför.
Men du vet ju hur det brukar gå när det ena laget pressar på? Precis!
För minuten efter VH:s galna chanskavalkad drog målskytten Kalle Johansson på sig en utvisning och bara sekunderna senare hade Borlänge återtagit ledningen efter att ha kommit tre mot en i numerärt överläge (!).

Vimmerby fortsatte dock att skapa chanser och när laget fick spela i numerärt överläge var det återigen makalöst nära vid ett flertal tillfällen.
Hemmalaget redde dock ut stormen och när duktige backen Jonas Halvarsson dundrade in sitt andra mål för kvällen (4-2 med sex minuter kvar) var matchen avgjord.
Vimmerbys bästa spelare var Kalle Östman, Oskar Carlsson och målvakten Viktor Kokman.
Att inte nämna Borlängens gudabenådade spelare Marcus Andersson och Jonas Halvarsson i detta sammahang vore för övrigt tjänstefel. Vad gör de i ettan?

Borlänge-Vimmerby 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)
Första perioden:
0-1 (02:14) Oscar Josefsson, 1-1 (09:47) Jonas Halvarsson (Marcus Andersson) sp 5 mot 3, 2-1 (15:50) Patrik Elfsberg (Joel Källström Englund, Jesper Persson).
Tredje perioden: 2-2 (43:39) Karl Johansson (Markus Modigs, Kalle Östman), 3-2 (48:25) Nils Eriksson (Marcus Andersson, Jonas Halvarsson) sp 5 mot 4, 4-2 (54:07) Jonas Halvarsson (Jesper Persson, Patrik Elfsberg)
Skott: 32-38 (7-7, 14-15, 11-16)
Utvisningar, Borlänge: 6x2  min, 1x10 min. Vimmerby: 4x2 min