Tung förlust för Ullmark i slutspelspremiären

Linus Ullmark fick inte den starten på Stanley Cup som han hade hoppats på. Svensken tvingades släppa in fyra mål i Bostons 1–5-förlust i den första åttondelsfinalen.

Carolinas Sebastian Aho utmanar Linus Ullmark.

Ishockey2022-05-03 04:07

Carolina fick en smakstart på NHL-slutspelet när man tog emot Boston. Men det dröjde halvvägs in i matchen innan första målet kom, då Seth Jarvis fick hål på Linus Ullmark i Bostonburen genom att styra in ett skott mellan benen på honom.

2–0-målet kom mot slutet av perioden, där Nino Niederreiter avlossade ett skott mot en skymd Ullmark. Men Ullmark var inte sur på lagkamraterna för att de inte höll rent framför buren.

– Jag tyckte att grabbarna gjorde ett fantastiskt jobb. Det kommer att handla om några turliga studsar här och där, det är så hockey är, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Vann mot Buffalo

Tredje perioden inleddes i och för sig med en Bostonreducering, men sedan letade sig ytterligare ett par puckar in bakom Ullmark, innan Andrej Svetjnikov avgjorde i öppen kasse och fastställde resultatet till 5–1.

Ullmark gled in i slutspelet stärkt av tio segrar på sina senaste elva matcher som han startat, och höll bland annat nollan för första gången för säsongen i 5–0-segern mot hans tidigare lag Buffalo, som han aldrig lyckades ta sig till slutspel med.

På frågan om det var annorlunda stämning svarade den svenske målvakten jakande.

– Det var högre ljudnivå. Vi spelar för något meningsfullt, så det är väntat, säger han och tillägger att Boston kommer att vara redo för nästa match.

Nu återstår att se om 28-åringen får fortsatt förtroende i det mötet, under natten mot torsdagen, eller om rookiemålvakten Jeremy Swayman får chansen.

Toronto vann övertygande

Toronto stod för en övertygande insats när Tampa Bay besegrades på hemmaplan. De senaste två årens mästarlag hade inte mycket att sätta emot när målsprutan Auston Matthews och de andra lönnlöven satte fart. Matthews stod för två mål och en assist, och Mitchell Marner stod för ett mål och två assist.

Matchen slutade 5–0 till Toronto.

Både Toronto och Boston leder därmed respektive matchserie i åttondelsfinalen med 1–0 i matcher i bäst av sju.