Tung förlust för Västervik mot Huddinge

Ett på förhand formstarkt Västerviks IK tappade 2-0-ledning och fick se sig besegrade av Huddinge med 3-2 i förlängning. Trots förlust är VIK fortsatt topp två i tabellen, men Huddinges vinst innebär att de knappar in.

Ishockey2018-04-07 18:30

Västervik fick en bra start på matchen och tog ledningen efter elva minuters spel genom Mattias Elfström. Fem minuter senare fick hemmapubliken måljubla ytterligare en gång när Marcus Lindblom fixade 2-0 i spel fem mot fyra. Med bara sekunder kvar av första perioden fixade gästerna en reducering fram till 2-1. Ett psykologiskt viktigt mål för Huddinge som i den andra perioden var på jakt efter kvitteringen.

2-2 kom också fem minuter in i den andra perioden och Västervik var i brygga efter tappad tvåmålsledning. Efter den fina förstaperioden fick VIK det inte alls att stämma.

Likaläget 2-2 stod sig sedan hela den andra perioden ut samt också efter den tredje perioden. Matchen gick därmed till förlängning och där var Huddinge giftiga och avgjorde redan efter knappa minuten i spel fyra mot tre. Huddinge knep bonuspoängen och Västervik fick med sig en pinne.

Trots förlust är Västervik fortsatt topp två i tabellen, men numera på samma 14 poäng som Västerås som besegrade Borlänge med klara 5-2. Huddinges seger innebär att de knappar in på toppen och har nu tre poäng upp till avancemang.

Västerviks IK-Huddinge 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Period 1: 1-0 (11:18) Mattias Elfström (Patrik Blomberg), 2-0 (16:00) Marcus Lindblom (Joacim Hedblad, Dan Pettersson) spel fem mot fyra, 2-1 (19:50) Rasmus Dahlberg-Karlsson (Patrik Kallmert, Martin Eklund).
Period 2: 2-2 (35:52) Joakim Hällerström (Fredrik Renström, Erik Ullman)
Period 4 (OT): 2-3 (61:30) Alexander Anderberg (Johan Lindholm, Robin Sjörén.
Skott: 36-31 (16-10, 9-9, 11-9, 0-3)
Utvisningar, VIK: 2x2 min. Huddinge: 2x2 min.