Tung förlust för Vimmerby i toppmatchen mot Linköping M R

Det var två topplag som möttes i J20 Div 1 B syd fortsättning herr i ishockey på lördagen.

Vimmerby HC förlorade mot Linköping Mighty Ravens HC

Ishockey2023-02-04 16:06

Vimmerby förlorade, på hemmaplan mot andraplacerade Linköping M R med 2-3 (0-0, 1-2, 1-1).

- Det finns inte så mycket att säga, vi kommer inte upp i nivå, fel inställning och attityd. Då blir det svårt att vinna matcherna. Vi glömmer denna match och tar nya tag, kommenterade Vimmerbys tränare Felix Nyström.

Alex Forslund stod för Linköping M R:s avgörande mål 11.56 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös. Linköping M R startade andra perioden bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Hugo Mellgren och Oliver Klofsten innan Vimmerby svarade och gjorde 2-1 genom Alexander Khanenko. 7.14 in i tredje perioden nätade Vimmerbys Ilya Kriklya framspelad av Alexander Khanenko och Hampus Karlsson och kvitterade.

11.56 in i perioden slog Alex Forslund till på pass av Edgar Fahlstedt och Max Wisén och avgjorde matchen.

Vimmerby har fyra vinster en förlust och 32-19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping M R har tre vinster och två förluster och 16-25 i målskillnad. Det här var Vimmerbys andra uddamålsförlust den här säsongen.

Vimmerby ligger på tredje plats i serien efter matchen.

I nästa omgång har Vimmerby Guts hemma i Vimmerby Ishall, tisdag 7 februari 19.00.