Tung förlust för Virserums SGF

Tufft, tajt och grinigt. Precis som det ska vara i ett toppderby. Men samtidigt en tung förlust för serieledande Virserums SGF borta mot Åseda. Men trots 3-1 till Åseda leder VSGF ändå en haltande tabell.

Christoffer Velander gjorde Virserums enda mål i förlustmatchen mot derbyrivalen Åseda.

Ishockey2017-10-20 19:15

Supportrarna tog smalspåret till bortamatchen mot Åseda på fredagskvällen.
Molokna fick de åka därifrån.
För det här var kvällen när utvisningarna knäckte Virserums SGF.

Tabellettan i Hockeytrean, VSGF, gästade tabelltvåan Åseda IF men man var aldrig riktigt nära.
Efter en mållös första period tog Åseda ledningen redan knappa minuten in i den andra.

Christoffer Velanders kvittering kom dock bara dryga minuten senare, men därefter handlade det mesta om hemmalaget. Inte minst på grund av ett antal otajmade utvisningar för Virserum.

I mitten av den andra perioden, i spel fem mot fyra, tog Åseda ledningen. Och när man sedan gjorde 3-1 i inledningen av den tredje perioden var uppförsbacken brant för VSGF. Åseda höll undan utan problem och vann med 3-1

Trots förlusten har Virserum fortfarande ledningen i en haltande tsabell.

Åseda IF-Virserum 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Målen:
1-0 (20.53) Mathias Arvsäter (Johannes Nilsson), 1-1 (22.03) Christoffer Velander, 2-1 (31.50) Johannes Nilsson (Oscar Fransson, Ted Svensson) sp 5/4, 3-1 (44.11) Martin Nilsson (Johannes Nilsson, Tim Dahlin (sp 5/4).
Skott: 38-19 (9-5, 17-7, 12-7)
Utvisningar, Åseda: 10x2 min. Virserum: 7x2 min.