TUNG FÖRLUST I PREMIÄREN FÖR VH

Det blev ingen rolig premiär i Allettan för Vimmerby. Mariestad fixade tre poäng efter att ha vänt två underlägen och vann med 4-2. Rättvist? Jo. Utöver målen hade Mariestad fyra skott i ramen.

Mariestad fick jubla i premiären av Allettan.

Ishockey2016-12-27 20:00

Vimmerby fick annars en drömöppning när backen Dennis Fröland bröt in från vänster och vispade in 1-0 redan efter två minuter. VH var sedan ytterst nära 2-0, då Markus Modigs höll sig framme. I sekvensen efteråt blev han utvisad – vilket storväxta Mariestad utnyttjade på bästa sätt. Målvaktsdebutanten Oscar Fröberg var skymd när Tobias Björklund sköt in kvitteringen. Björklund var för övrigt den back i division ett som gjorde flest poäng i grundserien.
Efter 16 minuter tog Vimmerby åter ledningen efter en snabb spelvändning. Lagkaptenen Markus Modigs hittade Mattias Wigley framför mål, som med en backhand lyfte in 2-1.
Ledning för VH i paus, men spelmässigt ett övertag för gästande Mariestad, som slutade på andra plats i den västra serien efter att ha både gjort flest mål och släppt in minst.
Kalldusch
I mittperioden var det betydligt mer Vimmerby. Ett par gånger om var de svartgula nära att utöka ledningen, men Robin Wallin höll tätt. Mariestad hade mycket svårt att skapa chanser. VH var piggt och spelförande, därför kom Anton Hernods 2-2-mål som en blixt från klar himmel. Från snäv vinkel touchade hans skott en VH-back och ändrade riktning.  Mariestad fick energi efter sitt mål och en stund senare prickade Douglas Lögdal stolpen.
Mariestad tog kommandot i den sista när Linus Pellefolk satte 3-2 på ett märkligt sätt. Pucken hade knappt styrfart när den gled in mellan benen på VH-målvakten Oscar Fröberg. Mariestad prickade stolpen ännu en gång och var nära 4-2. Vimmerby hade också flera utmärkta lägen, bland annat genom Kalle Östman och Kristoffer Backman. Några mål blev det inte. När Tobias Björklund helt ren satte sitt andra mål i matchen fram till 4-2 var det avgjort.

Vimmerby-Mariestad 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)
Första perioden: 1-0 (02.35) Dennis Fröland (Oskar Carlsson), 1-1 (05.55) Tobias Björklund (Douglas Lögdahl, Filip Engqvist), 2-1 (16.51) Mathias Wigley (Markus Modigs).
Andra perioden: 2-2 (34.46) Ahlbin Hernod.
Tredje perioden: 2-3 (43,53) Linus Pellfolk (Linus Engqvist), 2-4 (56.12) Tobias Björklund (Linus Engqvist, Filip Engqvist).
Skott: 30-42 (8-15, 11-16, 11-11)
Utvisningar: VH: xx2 min, Mariestad: xx2 min.
Publik: 1 003
Domare: André Hiljanen, Växjö.

Dennis Fröland gav VH-ledningen med 1-0 på ett fräckt vis.