Tung start för VH

Vimmerby Hockey förlorade den första playoff-matchen mot Kristianstad med 4-1. Nu krävs det snudd på ett mirakel för att VH ska nå kvalserien.

Ishockey2017-03-15 20:06

För Vimmerbys del började matchen på sämsta tänkbara sätt. I sitt första byte fick VH-backen Daniel Nilsson ett felskär i egen zon och bjöd gästerna på ett kanonläge. Thom Flodkvist var klinisk i sitt avslut - och hängde upp 0-1 i nättaket efter 59 sekunders spel.

Frånsett den kallduschen öppnade VH matchen helt okej. Offensivt var det formationen med Kalle Östman, Pontus Gulldén och Markus Modigs som skapade mest - men allt som oftast gick avsluten utanför. VH hade bara fem skott på mål i den första perioden.

Chansmässigt var det ett litet övertag för det storvuxna bortalaget. Efter tolv minuter hade Kristianstad ett mycket bra powerplay som var ytterst nära att resultera i 0-2.
Noterbart är att Vimmerbys stjärna Jesper Kokkonen bara spelade sporadiskt i den första perioden, på grund av en smäll mot knäet efter fyra minuter.

I den andra perioden var Jesper Kokkonen tillbaka på isen. Vimmerby hade ett flertal byten där de skapade ett bra tryck i offensiv zon. Men precis som i den första perioden hade VH svårt att ta sig in framför motståndarmålet.

- Än så länge gör Kristianstad en perfekt bortamatch, sa en utsänd Skånejournalist i mitten av den andra perioden.

Och bättre skulle det bli, sett med Kristianstad-ögon.

Efter 34:33 utökade bortalaget ledningen. Skicklige Fredrik Hetta dribblade sig igenom halva VH-laget innan han tråcklade fram pucken till Daniel Andersson som rakade in 0-2 i öppen bur.

I det läget var Vimmerby mycket illa ute. Med andra ord var Kalle Östmans reducering till 1-2, med drygt en minut kvar av perioden, hur viktig som helst. Pontus Gulldén stod för framspelningen.

Närmare än så kom dock aldrig Vimmerby i den första playoff-matchen. I slutperioden åkte VH på tre raka utvisningar, och i sitt andra powerplay-läge gjorde Kristianstad 3-1. Sebastian Magnusson fick glida in framför mål relativt ostört och lägga in pucken bakom Viktor Kokman.

Efter det orkade aldrig Vimmerby mobilisera någon reduceringsjakt. Det sista 4-1-målet kom i tom kasse.

Därmed har Kristianstad skaffat sig ett jätteläge att ta sig vidare till kvalserien. På fredag är det returmatch i Kristianstad.

Vimmerby-Kristianstad 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Första perioden: 0-1 (0:59) Thom Flodkvist (Fredrik Hansson).
Andra perioden: 0-2 (34:33) Daniel Andersson (Fredrik Hetta, Filip Petersson), 1-2 (38:21) Kalle Östman (Pontus Gulldén, Dennis Fröland).
Tredje perioden: 1-3 (47:37) Sebastian Magnusson (Fredrik Hetta, Fredrik Hansson), 1-4 (58:28) Viktor Holmkvist
Skott: 18-30 (5-11, 8-10, 5-9)
Utvisningar: VH: 4x2 min, Kristianstad: 1x2 min.
Publik: 1 239