Tungt tapp för Timrå: "Jäkligt tufft"

Timrås kräftgång bara fortsätter. Hemma mot Örebro kom femte raka förlusten i SHL, efter att laget tappat 2–0 till 2–3. –Vi faller ihop på ett onödigt sätt, säger tränaren Ante Karlsson till C More.

Timrå förlorade igen. Arkivbild.

Ishockey2023-01-19 21:43

Nej, det vill sig verkligen inte för Timrå just nu.

Förra veckans matcher mot Skellefteå och Timrå slutade båda 0–5 och lägg där till ytterligare två förluster och man kan förstå att det var uppgivna miner efter den tappade 2–0-ledningen hemma mot Örebro på torsdagskvällen.

2–3-förlusten var stjärnspäckade Timrås femte i följd.

– Det är jäkligt tufft, säger tränaren Ante Karlsson till C More.

– Vi faller ihop på ett olyckligt sätt i sista perioden, fortsätter han och får en fråga om vad det kan tänkas bero på:

– Det är olika från individ till individ. Men vi ska inte åka runt och krocka med varandra vid byten. Vi tappar det på ett onödigt sätt tycker jag.

"Mer tryck"

Örebros Christopher Mastomäki satte avgörande 3–2-pucken, bara drygt en minut efter att han hade spelat fram Marcus Hardegård till 2–2.

– Bra forcering hela tredje perioden, vi börjar spela med kontroll och får tryck på dem. Vi skapar många lägen och kunde gjort fler mål, säger Mastomäki.

Malmö skakade Växjö

I Småland skakade jumbon Malmö om serieledande Växjö – och det rejält. Gästerna från Skåne ledde ett tag med 3–0, men tack vare en mäktig vändning i den tredje perioden lyckades Växjö få till förlängning. Och väl där kunde Robert Rosén sätta avgörande 4–3, hans tredje fullträff för kvällen.

– I en och en halv period håller vi oss till planen. Men sedan tappar vi tålamodet igen, det är som att vi inte kan spela som vi vill hela matchen, säger Malmös tränare Tomas Kollar till C More.

Noterbart i övrigt är att skadedrabbade Leksand besegrade Skellefteå med klara 4–1 på hemmais och att Linköping slog Rögle med hela 6–2 på bortaplan.