Hockeyettan begär Boden Hockey i konkurs på nytt

För nästan exakt ett år sedan begärdes Boden Hockey i konkurs av sin ligaförening Hockeyettan AB. Nu har det hänt igen.

"Det är en helt grundlös konkursansökan", säger Boden advokat Jan Lindén

"Det är en helt grundlös konkursansökan", säger Boden advokat Jan Lindén

Foto: Norr Media

Ishockey2022-01-10 21:13

I mitten av december kom beslutet. Boden Hockey ska enligt en skiljedom betala över 2 miljoner kronor till Hockeyettan då klubben anses brutit mot ett samarbets- och upplåtelseavtal. 

Enligt Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing ska pengarna betalas in omgående, men Boden har ännu inte gjort det. 

Anledningen är att klubben har klandrat en tidigare skiljedom som ska upp i Svea Hovrätt på fredag och vill vänta in den domen som kan fria Boden. 

Det har Hockeyettan inte tagit hänsyn till och har skickat in en konkursansökan mot klubben till Luleå tingsrätt den 5 januari. 

– Det går inte att verkställa den här domen förrän huvudfrågan är avgjord. Föreningen är inte på obestånd och det har vi visat för Hockeyettan så det är en helt grundlös konkursansökan, säger Bodens advokat Jan Lindén.

Enligt Lindén har Boden pengarna. 

– Vi har skickat ett underlag till Hockeyettan att det finns 2,3 miljoner på kontot. Trots det skickar de in en konkursbegäran till tingsrätten. Det är jättetråkigt att de bara försöker skada föreningen då vi skickat kopior på kontoutdrag över hur mycket pengar det finns, säger Jan Lindén och fortsätter:

– Det finns ingen anledning att föra ytterligare processer innan det här verkligen är klart. De försöker driva på det här och utnyttjar rättsväsandet på ett felaktigt sätt vilket är anmärkningsvärt av en ligaförening. Vi hoppades att vi kunde undvika att de skulle bete sig på det här sättet.

Vad innebär den här konkursbegäran för Boden Hockey nu?

– Negativ publicitet. Det försvårar kontakterna och det blir mycket extraarbete. Nu måste man förklara det här för sponsorer, spelarna i laget blir oroliga och fansen. Det finns ingen som inte blir orolig om man får en konkursansökan på sig även om den är hur ogrundad som helst så är det jobbigt att hantera. Det är tragiskt tycker jag och jättetråkigt för Boden Hockey. 

Hur lång tid har ni på er?

– Jag har bara fått ett meddelande från Ulf Nordenkvist som företräder Hockeyettan att han har skickat in en konkursansökan och har skickat mig en kopia. Jag vet inte var den ligger i tingsrättens hantering och den har inte kommit till klubben än. Vi måste få tid på oss att svara på den.

Hur länge kommer det ta innan domen faller i Svea Hovrätt?

– Förhandlingen är nu på fredag och måndag. Domen kan förväntas inom fyra till åtta veckor därefter. Min gissning är att den kommer i slutet av februari. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!