Tursam VH-seger mot jumbon

Åseda är ett lag som tycks passa Vimmerby väldigt illa. Visst, det blev äntligen seger mot dem, men sättet VH vann på var sannerligen inte övertygande. - Vi kan vara nöjda med två saker i den här matchen; vinsten och Alexander Johanssons målvaktsspel, sa coachen Nicklas Oscarsson.

Ishockey2009-11-16 07:24

En dålig division två-match i hockey. Det är det bestående intrycket av "derbyt" mot Åseda.
Det saknades fart, energi och aggressivitet i ett VH som verkade slitet och oinspirerat. Med tanke på det så var det förstås starkt att ändå vinna.
- Vi hade några pigga byten i början på matchen, men sen var det kanske inte så bra, analyserade Nicklas Oscarsson.
Varför har ni så svårt mot Åseda (ingen seger tidigare på tre matcher)?
- Vi blir för passiva och backar hem för mycket mot dem istället för att våga stå upp i mittzon som vi gör bra mot många andra lag.

Oförmåga att göra mål
Att Vimmerby vann mot jumbon kan de i mångt och mycket tacka målvakten Alexander Johansson för. Att han inte fick pris som bäste hemmaspelare av juryn var för övrigt helt obegripligt.
- Alex räddade oss i den här matchen. Han är trygg och släpper inte heller några returer.
Faktum är att gästande Åseda skapade fler klara målchanser än Vimmerby i den här matchen.
Åseda-tränaren Mikael Fernqvist var påtagligt besviken efteråt:
- Det är inte bara otur att vi inte vinner, det är framför allt oförmåga att göra mål som stjälper oss, säger han och suckar.
- Vi har ju tio-tolv klara lägen i den här matchen - och två skott i stolpen och ett i ribban.
Med bara fyra sekunder kvar av matchen, i spel fyra mot fem (!) hade också Emil Wahlberg ett jätteläge att kvittera, men han missade pucken.
- Det är tungt att förlora en sån här match, där jag tycker vi spelar bra efter våra resurser. Det tär på självförtroendet, fortsatte Fernqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!