TV: Kolla in Virserums nya forward från Kanada

Wesley Howerton. Det är nästa spelare att förstärka Virserum i hockeytrean. "Det är en spännande forward som är duktig på att göra mål", säger tränaren Wictor Holmberg.

Foto: Youtube

Ishockey2020-04-24 13:10

VSGF fortsätter att leverera överraskande nyheter under Silly Season. På kort tid har klubben värvat två utländska spelare. Först Dominik Brzek från Tjeckien. Nu Wesley Howerton från Kanada.

– Det är en kvick och teknisk rightare som jag hoppas mycket på. Tanken är att han ska vara en producerande spelare hos oss, säger Wictor Holmberg.

24-årige Howerton har spelat för ett flertal kanadensiska klubbar genom åren.

– Han kommer närmast från en seniorliga i Kanada som motsvarar division 3 i Sverige. Där snittade han 2,5 poäng per match.

Det är en agent i Nordamerika som ligger bakom värvningen.

– Förra säsongen, när jag var i Boro/Vetlanda, hjälpte samma agent till med värvningen av Petr Hucko som blev vår poängkung. Jag hoppas på samma utdelning den här gången, säger Wictor Holmberg.

Vi har varit i kontakt med Wesley Howerton via sociala medier. Han ser fram emot hockeyäventyret i Sverige.

– Jag har alltid velat spela hockey någon annanstans än Nordamerika. Jag kollade på Tyskland, Finland, Frankrike och naturligtvis Sverige. Jag har alltid velat besöka Sverige och jag har varit imponerad av deras hockey i flera år. Virserum verkar vara den bästa platsen för mig som person och som spelare. Jag är väldigt glad över den här chansen.

Hur är du som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en snabb och pålitlig spelare som tar ansvar både defensivt och offensivt. Jag kommer göra vad som krävs för att hjälpa laget att vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!