TV-profilen om Sylvegårds svåra val

VH:s succé har knappast undgått någon i Hockeysverige. En man på mångas läppar är succétränaren Hampus Sylvegård, som tagit laget till en historiskt hög nivå. Frågan är om det blir han som leder laget på den fortsatta resan? "Vill stanna upp i ögonblicket och njuta", säger han i podcasten Sanny & Svensson.

Kommer Hampus Sylvegård stanna i Vimmerby eller väntar en flytt till Nybro?

Kommer Hampus Sylvegård stanna i Vimmerby eller väntar en flytt till Nybro?

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-22 11:00

Det är såklart inte bara lokalt som Hampus Sylvegårds stora framgång med VH uppmärksammmas.

Expressen-profilerna Johan "Madhawk" Svensson och förre elitspelaren samt tv-experten Sanny Lindström har tillsammans podcasten Sanny & Svensson, som är Sveriges största podd om ishockey. 

Duon har haft Vimmerby Hockey som lite av ett återkommande tema i podden, till följd av föreningens förmåga att vara en plantskola för många spelare som tar klivet upp i Hockeyallsvenskan och SHL.

I det senaste avsnittet inleder Lindström med att påpeka att hans X-konto "exploderade" i lördags efter Vimmerbys avancemang. Efter några minuter tar de upp luren och slår en signal till Hampus Sylvegård, dagen efter firandet.

Givetvis blir det ett samtal om den enastående bedriften, följt av Vimmerby Hockey som förening och vilket ledarskap Sylvegård står för.

Just Johan Svensson var den som i början av mars kom med avslöjandet om att Hampus Sylvegård ska vara klar som assisterande tränare i Nybro Vikings till kommande säsong. På frågan om han blir kvar i Vimmerby blir VH-tränarens svar såhär:

– Jag har inte så mycket kommentarer kring det. Det får vi se. Jag vill först stanna upp i detta ögonblicket och njuta med laget och staben över vad vi åstadkommit denna säsongen.

– Det är 40 lag i Hockeyettan och ett lag som går upp, och vi var det laget denna säsongen. Vi har åtta egna produkter som spelar i laget. Det är många parametrar man är stolt över med denna gruppen. Framtiden tar vi senare.

Efter samtalet med Hampus Sylvegård är avslutat frågar Johan Svensson sin parhäst Sanny Lindström vad han tycker om alternativen: Stanna i Vimmerby eller lämna för Nybro.

– Det är två väldigt bra val oavsett vad han väljer. Att lära och se hur Tommy (Samuelsson, huvudtränare i Nybro) jobbar i ett år och sen ta över där, jättebra. Eller fortsätta jobba med Vimmerby som han tagit upp. Jag vete tusan. Det finns någon lockelse i att skynda långsamt och gå bakom Tommy ett år i Nybro. Jag har enorm respekt för Tommy Samuelsson och jag tror han (Sylvegård) skulle lära sig mycket i den rollen och sen kunna ta över (som huvudtränare).

– I Vimmerby måste han ha sjukt hög status efter att ha tagit upp dem. Om vi går händelserna i förväg lite, och gissar att Vimmerby skulle ha en tuffare säsong, så tror jag inte att hans namn blir svartmålat på något sätt. Alla ser ju vad han har gjort och betytt för dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!