Bekanta ansikten på gång till VH

Vimmerby Hockeys trupp börjar ta form. Två bekanta ansikten som är aktuella att förstärka den är Isac Andersson och Oscar Gustafsson. "Jag för en dialog med båda spelarna", säger sportchefen Pelle Johansson.

Isac Andersson och Oscar Gustafsson är två spelare som är aktuella för spel i Vimmerby kommande säsong.

Isac Andersson och Oscar Gustafsson är två spelare som är aktuella för spel i Vimmerby kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-06-29 16:00

Vimmerby Hockey har gjort klart med två målvakter, sju backar och nio forwards så här långt. Enligt uppgifter till Sporten ska ytterligare två forwards vara på ingång. Det rör sig om Isac Andersson och Oscar Gustafsson.

– Vi har några enstaka platser kvar att fylla i truppen. Isac Andersson är en spelare som gjorde det bra i VH förra säsongen och som jag haft kontakt med, men ingenting är klart. Oscar Gustafsson har sin bas i Vimmerby sommartid och är också en intressant spelare för oss, säger Pelle Johansson.

VH är även på jakt efter en assisterande tränare som kan komplettera den nyligen tillsatte huvudtränaren Hampus Sylvegård.

– Både jag och Hampus jobbar ganska intensivt med den biten. Det gäller att hitta någon som passar in med honom och som ryms inom vår budget. Förhoppningsvis ska det lösa sig inom de kommande veckorna.

Under juli månad väntar en lite lugnare period för spelartruppen med endast individuell träning. På lördag ska stora delar av truppen samlas i Vimmerby för fystester.

– Sedan är planen att ha alla spelare på plats den 1 augusti. Den största utmaningen just nu är att lösa boende för de som ska flytta hit. Det är alltid tufft att få till under turistsäsongen. 

Klubben räknar med att kunna gå på is i mitten av augusti. Seriepremiären spelas den 2 oktober hemma mot Tyringe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!