Två lag med motsatta formkurvor

Det är två lag med motsatt formkurva som möts i Himmelstalundshallen i kväll. Hemmalaget Vita Hästen kommer från två storsegrar, medan Västervik reser till Norrköping med tre raka förluster i bagaget. – Vi började Hockeyallsvenskan svagt, men nu har vi börjat få ordning på saker och ting, säger förre VIK-ikonen Simon Mitman, numera i Vita Hästen.

Victor Öhmans Västervik möter Vita Hästen i kväll.

Victor Öhmans Västervik möter Vita Hästen i kväll.

Foto:

Ishockey2017-01-07 13:00

Vita Hästen sladdade rejält i tabellen i säsongsinledningen och låg länge nere i botten tillsammans med Södertälje och Västerås.
– Vi vann ofta skottstatistiken i matcherna, men vi fick inte utdelning. Kanske var vi lite för dåliga på att komma in på mål och peta in returerna, funderar Mitman.
Västervik vann det förra mötet i Himmelstalundshallen med förkrossande 7-1.
– Det var tidigt på säsongen när vi var nere i en djup svacka, men vi har jobbat hårt sedan dess och förbättrat oss en hel del, tycker Mitman.

Visst är det så. Vita Hästen har framförallt förbättrat defensiven – och även börjat få utdelning på målchanserna. Norrköpingslaget har fem raka matcher utan förlust efter ordinarie tid och kommer närmast från två imponerande storsegrar på hemmarink; 6-0 mot Björklöven och 4-1 mot AIK.
– Borta har vi varit bra hela säsongen, därför känns det extra kul att vi börjat få till det även hemma som varit vår akilleshäl tidigare, säger Mitman.

Norrköpingslagets fina formkurva har gjort att laget klättrat raskt i tabellen. Man ligger just nu på åttonde plats med sina 45 poäng, nio pinnar bakom fjärdeplacerade Västervik – som har tre raka förluster; 1-3 hemma mot Västerås, 1-4 borta mot Södertälje och 2-3 hemma mot Mora.
Inte heta framför mål
– Jag har sett VIK:s matcher mot både Västerås och Mora och tycker inte att de spelade så dåligt. De hade inte medstuds och kunde egentligen ha vunnit båda dom matcherna om de varit lite hetare framför mål, tycker Mitman.

Vita Hästen vann säsongens andra möte mot Västervik, en målsnål tillställning som slutade 1-0 efter straffar Plivit Trade-hallen.
Där fick Simon Mitman utgå redan i första perioden efter att ha täckt ett hårt slagskott med kroppen.
– Jag fick sprickor i revbenen och en reva på lungan, men nu är jag okej igen, säger han.
Hans egen säsong har varit precis som lagets. Det gick sisådär i början, men har gått bättre mot slutet.
– Poängen har väl inte trillat in så som jag önskar (åtta poäng, 3+5), men jag är ändå där och skapar chanser och är ganska nöjd med spelet i övrigt. Jag har hittat min roll i laget.
Simon Mitman tror på en jämn match mellan två bra lag som båda kommer att satsa offensivt.
– Det kommer att gå undan, det är jag säker på. Vi är i bra form och tror på seger, men Västervik är också bra så kanske kommer dagsformen att avgöra, avslutar han.

Västervik kommer till spel med exakt samma lag som senast föll hemma mot Västerås med 1-3.
Assisterande tränaren Ragnar Karlsson vill se ett mer desperat lag än senast.
– Det blir lite mer slutspelshockey nu i de sista omgångarna i Allsvenskan. Vi måste ha bättre rörelse och komma in på mål mer. Vi har egentligen inte spelat så dåligt trots att vi har tre raka förluster, men det är några detaljer vi måste förbättra. Vi kommer att resa oss igen, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!