Två poäng för Zibanejad: "Gjorde mycket bra"

Mika Zibanejad passerade 80 poäng i NHL med ett mål och en assist när hans New York Rangers besegrade Columbus. –Vi gjorde mycket bra som vi kan fortsätta att jobba på, sammanfattar Mika Zibanejad 6–2-segern efter matchen.

New York Rangers Mika Zibanejad. Arkivbild.

Ishockey2023-03-29 06:10

New York Rangers blev i veckan klara för Stanley Cup. Men det finns placeringar kvar att spela om.

– Vi vill se till att vi har en bra känsla i omklädningsrum, att oavsett vilket lag vi möter så bygger vi på vårt spel. Vi kan säga att vi ser fram emot slutspelet, det gäller att vi håller i och gör de saker som vi vet kommer att göra oss framgångsrika i slutspelet, säger han.

"En del misstag"

Rangers drog ifrån tidigt med tre mål under de inledande åtta minuterna. Men till periodvilan hade Columbus reducerat till 3–2.

– Vi gör en del misstag och släpper in dem i matchen. Vi vet att de kan göra mål, det har de visat tidigare, säger Zibanejad.

Nu kom aldrig Columbus närmare än så, utan Rangers höll tätt i de efterföljande perioderna samtidigt som hemmalaget utökade ledningen, där Zibanejad smackade in 5–2 och dessförinnan noterades till en assist med 4–2. Vincent Trocheck fastställde resultatet till 6–2 med drygt tre och en halv minut kvar av matchen.

Ovanlig kombination

Zibanejads två poäng innebär att han passerade 80 poäng för andra säsongen i rad. I klubbens interna poängligan är han strax efter Artemij Panarin, och det är bara tredje gången som två Rangers-spelare nått 80 poäng två säsonger i rad. Senast det skedde var Rod Gilbert och Steve Vickers i mitten av 1970-talet.

En annan svensk som vanligtvis hamnar i poängprotokollet är Vancouvers Elias Pettersson. Med två poäng i förlängningsförlusten med 5–6 mot St Louis har 24-åringen stått för minst en poäng i de senaste 13 matcherna och är två poängmatcher i från att notera klubbrekordet.