Två sköna poäng för Västervik

Med den 16:e straffen kunde Västerviks Christopher Fish se den matchavgörande pucken glida in. Och den extrapoängen kan komma att visa sig bli oerhört viktig. – Kanske till och med avgörande när man summerar, säger tränaren Mattias Karlin efter 2-1 borta mot Piteå i kväll.

Joacim Hedblad gjorde 1-1 för Västervik borta mot Piteå, assisterad av Andreas Frisk.

Ishockey2018-04-10 21:53

Den allsvenska kvalserien fortsätter att vara en nagelbitare ända in i slutomgångarna.
Med två omgångar kvar ligger VIK tvåa, en poäng efter Västerås, men hela fem poäng före Borlänge – just dessa lag som Västervik har kvar att möta.
– Det gäller att ta byte för byte och inte se längre fram än så. Men ändå en stimulerande avslutning, även om man hade velat ha 24 poäng nu, skrattar Mattias Karlin.

Undertecknad har sett Västerviks IK ett oräkneligt antal gånger den här säsongen. Men frågan är om inte gårdagens två första perioder var ett par av de  blekaste hittills – framför allt hittade man inte målet med sina avslut.
– Nej, det bara small i plexit, säger Karlin.
Man ska då också ha i åtanke att VIK fick spela i numerärt överläge i sju av den andra periodens 20 minuter. Och visst – det tog sig lite mot slutet av den andra perioden, men inte gott nog mot ett svagt och avsågat Piteå HC.
– I samband med våra numerära överlägen tappar vi spelet helt, säger VIK-tränaren.

Så gissa om inledningen av den tredje perioden var desto skönare för Västervik?
Andreas Frisk skickade in en puck mot mål som gick utanför och fram till Joacim Hedblad, som vallade in kvitteringen från en position bakom den förlängda mållinjen redan efter 28 sekunder.
Därefter var det Västerviks IK för hela slanten.
– Den tredje perioden äger vi helt. Det är spel mot ett mål, men pucken måste ju in också, Säger Karlin.
Joakim Englund prickade ribban, Joacim Hedblad hade ett drömläge men hans styrning gick utanför, Oskar Drugge var nära… Så såg det ut.

Precis som senast lagen möttes slutade även denna oavgjort efter full tid. Alexander Viklund var dock ytterst nära att sätta segermålet då han var fri framför mål med halvminuten kvar, men hans backhand hittade inte in.
Istället drog han på sig en utvisning i samma sekvens, vilket gav hemmalaget möjlighet att spela fyra mot tre under förlängningens första en och en halv minut. Och där skapade laget tre högoktaniga lägen, utan att lyckas.
Även i slutminuten var Piteå millimeter från att få med sig extrapoängen, men matchen till straffar. Där avgjorde alltså Christopher Fish för VIK i den åttonde straffomgången.

Segrar i går kväll även för serieledande Västerås och trean Borlänge.
I morgon fortsätter kvaldramat i Borlänge.