Två snabba mål sänkte VIK

Spelmässigt hade VIK inga problem att hänga med Leksand. Men skärpan i avgörande lägen gjorde skillnaden när Leksand vann inför storpublik - 2112 personer.

Ishockey2017-10-27 19:07

Ett genomgående tema - åtminstone fram till Leksands målryck -  var VIK:s långa anfall. Ofta med bra snurr i den offensiva zonen - men också ofta på utsidan av sina motståndare. Unga men rörliga Leksandsbackar höll sina rödblå värdar på fel sida. Den gången VIK kom med fart och driv mot mål fick man också utdelning. En stekhet Jacob Tenemyr var sist på pucken i en omställning där han serverades av Pierre Gustavsson.

Tenemyrs mål innebar 1-2-reducering och drag i hallen. Ett drag som mattades av när Leksand, inom loppet av 1:16, gjorde två snabba och mer eller mindre billiga mål. Först rann Alex Friesens skott igenom Jonas Fransson och därefter fick Emil Bemström ohotat slå in sin egen frilägesretur efter ett slarvigt VIK-byte.

VIK, som hade mestadels av zontiden och puckinnehavet i den andra perioden förlorade alltså densamma med 1-3 och hade tre måls underläge inför slutperioden.

Leksand, som ikväll tog sin fjärde raka seger, visade upp ett rutinerat och snålt spel i den tredje perioden. VIK hade förtvivlat svårt att skapa några lägen, vilket tre (3)skott på mål vittnar om.

Roger Forsberg tog time-out efter 14:29 och chansade redan då med att lyfta ur Fransson.

Det tog en stund men efter 17:01 prickade Oliver Larsen in 1-5 i det gäspande målet.

Missat senaste Studio Hockey-podden? Lyssna här!

Fakta och plusbetyg:

Västerviks IK–Leksands IF 1-6 (0-1, 1-3, 0-2)

Plivit Trade-Hallen

HockeyAllsvenskan, omgång 13

Första perioden: 0-1 (09:49) Tobias Forsberg (Patrik Norén)

Andra perioden: 0-2 (04:37) Jon Knuts (Martin Karlsson, Tobias Forsberg), 1-2 (08:16) Jacob Tenemyr (Pierre Gustavsson, Emil Wahlberg), 1-3 (17:19) Alex Friesen, 1-4 (18:35) Emil Bemström (David Åslin, Johannes Johannessen)

Tredje perioden: 1-5 (17:01) Oliver Larsen, mål i tom bur, 1-6 (19:33) Martin Grönberg (Fredrik Forsberg, Johan Porsberger)

Skott: 17-32 (6-8, 8-11, 3-12)

Utvisningar: VIK 3x2 min, LIF 2x2 min

Domare: Pierre Schilken