Stark avslutning ger hopp om vändning i kvalet

Två måls underläge. Det är vad Vimmerby IBK har att ta sig an i returen i kvalet mot Ingelstad på söndag. Onsdagens kamp slutade 7–5. "Det är ändå en styrka av oss att komma tillbaka och göra två viktiga mål i slutminuten", sa VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Emmy Karlsson gjorde mål för Vimmerby mot Ingelstad.

Emmy Karlsson gjorde mål för Vimmerby mot Ingelstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-22 22:03

Vimmerbylaget kom ut starkt i första perioden och både kunde och borde haft en ledning med sig.

– VI spelar ut dem stundtals där och kunde ha gjort 4-5 mål med maximal utdelning. Därför kändes 0-0 lite surt i det läget.

I andra duggade målen desto tätare. VIBK fick jaga i uppförsbacke och se Ingelstad gå ifrån till 4–2 efter två perioder.

– Vi blir lite uppstressade och får ett par spelvändningar emot oss som blir kostsamma.

I tredje såg Ingelstad ut att koppla ett rejält grepp om dubbelmötet. De var i ledning med 7–3, men VIBK:s starka forcering i slutminuten gav två snabba reduceringar och liv i matchserien som helhet.

– Vi blir lite trötta ett tag och släpper ett par riktiga skitmål. Trots det hittar vi kraft att trycka in två bollar på slutet. Det visar styrkan i laget.

Vad tror du om returen?

– Vi visade ändå att vi är minst lika bra spelmässigt ikväll. Med lite bättre skärpa och utdelning på våra chanser är ingenting omöjligt på söndag. Två mål är ingen stor marginal, sa Micael Nilsson som gav beröm till hela laget och ett extra plus för Emmy Karlssons insats.

Poäng VIBK: Nelly Passmark 2+0, Ammelie Lennström 1+1, Emmy Karlsson 1+0, Sofia Söderlund 1+0, Wilma Nilsson 0+1, Alva Gustafsson 0+1, Stella Milton 0+1 och Emma Sjökvist 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!