Tydligt mål för Kalmar inför fortsättningen

Kalmar HC missade Allettan med en poäng och kommer istället att spela i Fortsättningsserien tillsammans med Vimmerby Hockey. KHC har dock drabbats av två tunga tapp och måste förstärka på backsidan. "Vi är kort om folk...", säger tränaren Andreas Holfelt.

Vimmerby Hockeys motståndare i Fortsättningsserien, Kalmar Hockey, siktar på att ta hem serien.

Vimmerby Hockeys motståndare i Fortsättningsserien, Kalmar Hockey, siktar på att ta hem serien.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-12-24 07:10

Inför säsongen hade Kalmar HC höga förhoppningar. Man ville vara med i toppen av Hockeyettan och ta sig till Allettan. Men efter att 22 matcher spelats i grundserien kunde man konstatera att man fallit på målsnöret. Halmstad Hammers tog den femte och sista platsen precis framför Kalmar, som istället nu får spela i Fortsättningsserien.
– Poängmässigt så gör vi det inte tillräckligt bra, säger Andreas Holflet, som är huvudtränare för Kalmar Hockey.

Holfelt fick ta över som huvudtränare efter att Lenny Eriksson fått sparken i början av oktober. Kalmar hade chans på Allettan under hela grundserien men lyckades inte ta det där sista steget och slutade till sist på en sjätteplats. Trots att man släppte in få mål så hade man väldigt svårt att få in pucken framåt.
– Det som saknats för vår del är definitivt målskyttet. Vi har skapat så mycket målchanser mer inte gjort mål. Sista tio matcherna tror jag att vi hade ett snitt på 1,7 i insläppta mål per match, vilket är väldigt bra. Men det spelar ju ingen roll när vi inte gör mål, säger Andreas Holfelt.

KHC vann båda mötena mot Vimmerby Hockey i grundserien.
– Vimmerby är ett bra lag och de är ett av lagen som haft målsättningen att komma topp fem. Men det har varit en tuff serie där många lag haft den målsättningen, likaså vi, säger Holfelt.

Målsättningen för Kalmars del i Fortsättningsserien är klar:
– Det är klart att vi vill vinna den. Om vi sedan skulle vinna den och gå till play-off så vill vi vara med på riktigt och inte vara med som turister bara. Vi ska vara redo, säger KHC-tränaren.

Laget har dock drabbats av några olyckliga avbräck. I mitten på december valde backen Kevin Andersson att lägga skridskorna på hyllan efter sviter av hjärnskakningar. Erik Backman, som också är back och som var en av klubbens prestigevärvningar inför säsongen, har haft en korsbandsskada och genomgått en operation. Han blir borta under resten av säsongen. Positivt är dock att en annan prestigevärvning, Johan Järlefelt, är på väg tillbaka efter en skada som hållit honom borta från spel under stora delar av hösten.

KHC-tränaren menar på att klubben är ute efter defensiva förstärkningar.
– Vi är kort om folk på backsidan och har väl något på ingång. Vi kanske fyller på längs vägen också.

Målproduktionen har svikit KHC, tycker tränaren Andreas Holfelt.
Målproduktionen har svikit KHC, tycker tränaren Andreas Holfelt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!