Tyringe straffade Vimmerby hårt

Det mesta går emot Vimmerby Hockey. Laget var på väg mot seger borta mot jumbon Tyringe. Då kvitterade hemmalaget i slutet och avgjorde till råga på allt (4-3) i straffläggningen. "Vi förtjänar att vinna den här matchen", säger tränaren Phil Horsky.

Tyringe straffade Vimmerby Hockey.

Ishockey2019-11-17 19:36

Nu kan Vimmerby förmodligen glömma Allettan. VH var mer eller mindre piskat att vinna mot Tyringe. De var också på god väg att göra det, men Tyringes kvittering fram till 3-3 kom från ingenstans. VH var sedan ytterst nära att avgöra i förlängningen, men det gick inte. Istället tog hemmalaget en tvåpoängare via seger i straffläggningen.

–  Det mesta går emot oss nu, säger Phil Horsky besviket efteråt i spelarbussen.

Det här var en match som Vimmerby borde ha vunnit. Både sett till tabellplaceringen, spelet och chanserna. VH var det klart bättre laget sett över 60 minuter, men återigen hade laget svårt att omsätta lägena i nätrassel.

–  Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen.

Jo, så var det verkligen. Ett formstarkt Tyringe kom med en bortavinst i ryggen mot Dalen och hängde med bra spelmässigt i den första perioden. De tog också ledningen via en snabb omställning. VH kvitterade genom Mathias Wigley, som rakade in en retur i powerplay.

Den spelformen var lyckosam för Vimmerby i Tyrs Hov. Faktum är att Vimmerbys samtliga tre mål kom med en spelare mer på isen.

–  Det var positivt att vi var så bra i special teams, menar Horsky.

I mittperioden tog VH ledningen med 1-2 genom Roman Semjonovs. Det var ett mycket vackert mål, där Niklas Salo i en position bakom målet, frispelade Semjonovs. Vimmerby var på väg att göra fler mål i andra perioden, istället kom en rejäl kalldusch när Tyringe kvitterade på ett märkligt sätt.

–  Vi har inte turen med oss där. Skottet tar på skridskon på en av våra spelare och går i mål. Samtidigt måste vi spela lite smartare, säger Horsky vidare.

I den tredje perioden var det dags igen för Semjonovs/Salo i powerplay. Målet var nästan identiskt med det som gjordes i mittperioden. VH var på väg mot seger, men då kom 3-3-kvitteringen från ingenstans.

Matchen till förlängning, som slutade mållös. Tyringe vann sedan efter straffläggning. Bra i VH var Semjonovs och Salo tillsammans  med Linus Ljung, Pelle Ström och Jakob Karlsson.

VH-målen: 1-1 (14.39) Mathias Wigley (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 1-2 (27.23) Roman Semjonovs (Niklas Salo, Erik Gustafsson), 2-3 (50.28) Roman Semjonovs (Niklas Salo, Max Popovic).

Här firar VH ett av Roman Semjonovs mål.