Tyringes tuffa öppning: "Tippar Vimmerby som vinnare"

Toppen mot botten är ett ganska slitet uttryck. Vi kör det ändå eftersom det just här kan vara ganska så passande. Det är i alla fall vad många tror. Ett Vimmerby i toppen i Hockeyettan och ett Tyringe i botten. På söndag möts lagen i premiären. ""Kan inte bli så mycket tuffare", säger Magnus Rahm.

Premiärdags. På söndag tar Vimmerby emot Tyringe.

Premiärdags. På söndag tar Vimmerby emot Tyringe.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2020-10-03 10:15

När undertecknad tippade serien i gårdagens tidning, så hade jag Vimmerby som trea och Tyringe som, just det...på jumboplatsen. Det där är som ni vet oftast ett lotteri. Men det skulle överraska om inte VH kommer att vara med på den övre halvan och skåningarna på den nedre. 

Magnus Rahm är – vilket är ganska givet – ändå förhoppningsfull och tror på sitt lag. 

– På förhand kommer det att bli en knallhård och jämn serie, där det finns många förväntade topplag som inte kommer ta plats i Allettan. Och vi har också ett mål att komma dit, trots att det primära och kanske det mest realistiska är att vi ska försöka undvika de fyra bottenplaceringarna, som innebär negativt kval. 

Det är ju så att serierna görs om till nästa säsong och att antalet division ett-lag ska bantas till 2021/2022. 

Tyringe är en klubb som Rahm känner väl, vilket han till viss del även gör med Vimmerby. 

– Jag har varit nära att bli tränare i Vimmerby ett par gånger, men det har av olika anledningar inte blivit något. Med Tyringe gör jag min tredje sejour. Det är en trevlig klubb, med bra fans och en bra arena. Jag har inte så långt dit heller då jag bor i Ängelholm. 

Magnus Rahm vill dock se en uppryckning för den nordskånska klubben, belägen en bit utanför Hässleholm. 

– Det har varit några tunga år, där fjolårssäsongen inte alls blev som den var tänkt. Jag hoppas på en klar förbättring. 

Tyringetränaren vill inte peka ut några särskilda spelare som tongivande, utan väljer att lyfta laget som en enhet där alla är lika viktiga. 

Han tror mycket på söndagens premiärmotståndare...

– Jag tippade Vimmerby som seriesegrare på upptaktsträffen för någon vecka sedan. Phil Horsky är duktig på att driva sina lag och har en bra struktur. Min känsla är att Vimmerby har sin främsta styrka i defensiven. 

I helgen får vi en första vink om hur starka respektive lag är. Toppen mot botten...ja, det återstår att se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!