Uddlöst Vimmerby föll i återstarten

Vimmerby skapade mängder av lägen i första perioden hemma mot Väsby – men lyckades inte näta. Det straffade sig rejält. Andra halvan av matchen var hemmalaget blekt och föll med 0–2.

Väsby jublar efter ett av sina mål.

Ishockey2021-12-28 21:09

Väsby inledde matchen starkt - första minuterna. Sen gick de bort sig gång på gång, vilket gjorde att ett betydligt skridskoskickligare VH kunde skapa massor av lägen. Det kändes bara som en tidsfråga innan det skulle rassla till bakom Väsbymålvakten August Hedlund. Men det spelade ingen roll vilka vassa möjligheter som Hugo Enock, Lucas Jidenius, Oskar Carlsson och de andra Vimmerbysspelarna vaskade fram. Hedlund var rena väggen.

Första perioden slutade märkligt nog mållös.

Historien höll på att upprepa sig även i mittperioden, som spelmässigt markant var sämre.

Så kom då målet, i de absoluta slutsekunderna. Lucas Feuk hittade rätt med ett rappt skott i numerärt överläge. Såklart ett psykologiskt viktigt mål för gästande Väsby.

Slutperioden var sedan bara några minuter spelad när Henrik Rommel i friläge fixade 0–2. Tendensen bara fortsatte i tredje perioden, då Vimmerby blev sämre och sämre ju längre matchen led. Samma visa när VH hade powerplay. Inget fungerade.

Väsby kunde enkelt kontrollera matchen och kunde åka norröver med en skön trepoängare på kontot. Redan på torsdag möts lagen igen, i Väsby. Då krävs det betydligt bättre takter av Vimmerby för att få revansch.