Ullmark fortsätter dominansen

Linus Ullmark är för närvarande NHL:s bäste målvakt. Det bevisade han när han ledde sitt Boston till den tionde hemmasegern för säsongen.

Linus Ullmark storspelar i Boston.

Linus Ullmark storspelar i Boston.

Foto: Steven Senne/AP/TT

Ishockey2022-11-18 05:42

En räddningsprocent på 95,7 och utsedd till matchens lirare. Det mesta gick som vanligt Linus Ullmarks väg när Boston besegrade gästande Philadelphia med 4–1.

Tanken på att gästa TD Garden bör få en och annan motståndare att svettas. Boston har nämligen vunnit samtliga tio matcher på hemmaplan den här säsongen. Laget är inte så tokiga på bortaplan heller.

– Det är svårt att vinna en match. Att vinna så här många – 17 matcher, 15 segrar – det är galet. Ingen hade räknat med det, säger centern David Krejci efter matchen.

Bäst i klassen

Och målvakten Linus Ullmark är fortsatt i en klass för sig. Han är den målvakt som haft flest segrar den här säsongen med tolv, och leder dessutom överlägset målvaktsligan då han snittar på bara 1,89 insläppta mål per match, jämfört med det allmänna snittet på 2,97. Närmast jagande är Winnipegs Connor Hellebuyck på 2,08.

– Vi har inte spelat på tre dagar, och jag tror att vi var lite för ivriga. Vårt puckinnehav var bra men vi tappade våra positioner, både offensivt men framför allt defensivt. Det utnyttjade Philadelphia, vi åkte ut i mitten av isen, vilket är ovanligt. De såg bra ut, och Linus var tvungen att vara väldigt bra, säger tränaren Jim Montgomery.

Nu är inte Ullmark ensam i Boston om att leverera. David Krejci blev tvåmålsskytt (ena gången assisterad av Hampus Lindholm. Tomas Nosek och Jake DeBrusk fick också med sig varsitt mål i matchen.

Lundkvist målskytt

I Florida blev det målkalas, när gästande Dallas besegrade hemmalaget med 6–4. Nils Lundkvist gjorde sitt första mål för säsongen, och andra i NHL-karriären, när han i princip från förlängda mållinjen lyckades få in pucken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!