Ullmark hjälte trots supertalangens första NHL-mål

NHL-premiären började trist – men slutade bra för Bostons svenske målvakt Linus Ullmark. Han blev den förste att släppa in ett mål från Chicagos och ligans hetaste rookie Connor Bedard. Men efter det stängde Ullmark igen och Boston vände och vann.

Bostons målvakt Linus Ullmark släppte in Connor Bedards, NHL:s hetaste rookie, första mål i NHL men spikade sedan igen och Boston vann med 3–1.

Ishockey2023-10-12 05:56

Ullmark fick betyg som en av matchens nyckelspelare och vann därmed också ytterligare en match i matchen, den mot landsmannen Arvid Söderblom som fick stå i Chicagomålet.

Sommarens draftetta Connor Bedard, som bara mäktade med en assist i premiärmatchen i går, slog till redan efter fem minuter i den första perioden. Han vrickade iväg ett skott mot Ullmark som lämnade en retur bakom målet som Bedard snappade upp och vred in vid Ullmarks bortre stolpe.

Bedard beskrivs som NHL:s största talang på nästan ett decennium och målet i premiären är 18-åringens första i proffskarriären.

– Det var exalterande och en stor lättnad. Det var väldigt häftigt, en cool byggnad att göra det i också. Familjen var här, så det kändes riktigt bra, säger Bedard till nhl.com.

Men roligare än så blev det alltså inte för Bedard, mycket på grund av Ullmark.

William Nylander gjorde ett mål och en assist när hans Toronto slog Montreal efter straffläggning med 6–5. John Klingberg, svenskt nytillskott i Toronto, grejade två assists, den ena till Nylanders mål.

Chicagos Connor Bedard (98) gratuleras efter karriärens första NHL-mål.