Ung fysisk back till VH – trotjänaren stannar

Onsdagen bjöd på två goda nyheter för Vimmerby Hockey. 20-årige backen Måns Krämer ansluter från Frölunda och dessutom blev veteranen Jakob Karlsson klar för spel en säsong till.

Måns Krämer är ny i VH och Jakob Karlsson har förlängt kontraktet med ett år till.

Måns Krämer är ny i VH och Jakob Karlsson har förlängt kontraktet med ett år till.

Foto: Bildbyrån/Arkiv

Ishockey2021-05-19 19:00

Nyförvärvet är en lovande back i form av Måns Krämer. Han har tillhört SHL-klubben Frölunda, är fostrad i Rögle, men under säsongen varit utlånad till Hanhals där han stod för 12 poäng (5+7) på 31 matcher.

– Det rör sig om en stor stark back som främst är skicklig defensivt, men även bidrar i det offensiva spelet med ett jättefint skott. I och med att han är skolad i Frölunda och i även har spelat i de yngre landslagen är han väldigt välskolad. Han kommer köra försäsongsträning med Frölunda i sommar, säger Vimmerby Hockeys sport- och klubbchef Morgan Persson som har höga förväntningar på sin nye adept.

– Jag tror att han kan ta stora kliv hos oss och bli en positiv överraskning för många. 

Den egna produkten Jakob Karlsson går in på sin åttonde säsong totalt i VH-tröjan.

– Väldigt skönt att ha Jakob med på tåget även kommande säsong. En stor ledare i omklädningsrummet och på isen. Han ger alltid signaler om vad vi står för och ställer krav på sin omgivning. Helt klart en väldigt viktig förlängning, säger Morgan Persson.

– Även om jag börjar bli till åren så tycker jag fortfarande att det är väldigt kul att spela och att vi kan göra något bra. Målet och drivkraften finns alltid att komma till kvalserien, men det är små marginaler. Så det kommer bli svårt att gå till Allettan till att börja med. Vi ska göra vad vi kan med de medel vi har, säger Jakob Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!