Unga backen har övertygat i VH: "Helt okej"

Måns Krämer har klivit in i Vimmerby Hockey och övertygat med sitt stabila backspel. Nu kan han och VH mycket väl bli seriesegrare. "Det är det här vi hade som vårt första delmål", säger 20-åringen.

Måns Krämer har anpassat sig till spelet i Vimmerby Hockey på ett klockrent sätt.

Måns Krämer har anpassat sig till spelet i Vimmerby Hockey på ett klockrent sätt.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-24 09:00

Ung, oprövad och orutinerad. Ja, Måns Krämer hade bara gjort drygt 30 matcher på seniornivå innan han kom till Vimmerby Hockey inför den här säsongen. 

Hittills har han däremot spelat som att han knappt gjort något annat. Den Frölunda-fostrade backen har hittat ett klockrent samarbete med Pelle Ström och fått stort förtroende. 

– Det har varit en helt okej inledning för min del, säger Krämer.

Helt okej...?

– Ja, det är klart att man alltid vill upp några snäpp och prestera ännu bättre. Men visst, det har väl gått ganska bra så här långt. 

Vimmerby Hockey leder grundserien i den södra Hockeyettan när det nu bara återstår en omgång. Ner till tvåan Kalmar har man tre poäng. Då förstår ni att det räcker med en poäng för VH i onsdagens avslutande match hemma mot HC Dalen för att seriesegern ska vara i hamn. 

– Att ligga etta känns riktigt bra. Det är det här vi hade som vårt första delmål och det är det vi har jobbat för. Men det finns fortfarande en match kvar att spela, så det gäller att fokusera på den nu, menar Måns Krämer.

Vad är förklaringen till er succé så här långt?

– Det är en bra stämning i laget där spelarna hjälper varandra. De äldre och mer rutinerade har tagit hand om oss nya på ett bra sätt. Sen spelar vi bra hockey, med mycket fart och vi är giftiga när vi släpper puck och tar fart.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från onsdagens match, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!