VIBK upp i serieledning igen efter bortaseger

Vimmerby IBK:s damer var favorittippade i bortamötet med Slätafly/SK IBK. Och visst höll man för trycket, vann med 8–2 och fortsätter att utmana i den absoluta toppen. "När vi fick stäm i spelet hängde Slätafly inte med", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Sofia Söderlund och VIBK vann på nytt.

Sofia Söderlund och VIBK vann på nytt.

Foto: Arkiv

Ishockey2023-01-29 15:50

Vimmerby IBK ser ut att vara ett av tre lag som kommer göra upp om topp två-placeringarna. 

På söndagen hade man inga större problem med att besegra Slätafly/SK IBK på bortaplan, trots en jämn inledning på matchen.

VIBK tog tidigt ledningen, släppte in en kvittering och återtog ledningen igen i den första perioden. Samma sak upprepade sig i andra, där hemmalaget kvitterade bara för att sedan se VIBK göra 3–2. I den tredje perioden var det inget snack, utan gästerna satte in nästa växel och kunde till slut vinna med komfortabla 8–2.

– Vi spelar stressat med bollen och hittar inte rätt i första perioden. Vi får anstränga oss för hitta tillbaka till det spel vi kan göra vilket tjejerna också gör, framförallt i period tre. Slätafly ska ha eloge för att de länge gav hårt motstånd men när vi fick stäm i spelet och kunde höja vårt spel hängde de inte med, säger VIBK:s tränare Micael Nilsson.

Ammelie Lennström, Emma Sjökvist och Sofia Söderlund fick extra beröm.

– Ammelie visar vägen för laget med sitt lugn, offensiva räder och stort jobb i defensiven. Emma får sina medspelare att hitta rätt på plan genom sin kommunikation. Sofia jobbar hårt i omställningarna till defensiven vid Slätaflys spelvändningar.

Vimmerby är nu återigen uppe i serieledning i en haltande tabell, där man har två matcher mer spelade än tvåan SSG.

VIBK:s poänggörare: Alva Gustafsson 1+3, Emmy Karlsson 1+2, Ammelie Lennström 1+1, Sofia Söderlund 2+0, Tess Fridh 1+1, Nelly Passmark 1+0, Emma Sjökvist 1+0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!