Upp till bevis för VH: "Det ska avgöras, det vet vi"

När Vimmerby Hockey mötte Halmstad senast sa tränaren Phil Horsky att det var det bästa laget man mött den här säsongen. Nu väntar en helt avgörande match för VH mot just det laget. "Jag tror på grabbarna", säger Horsky.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey har i princip allt i egna händer mot Halmstad.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey har i princip allt i egna händer mot Halmstad.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-01-03 09:30

Jakten på Allettan fortsätter. Efter den tunga förlusten mot Kalmar (2–1) senast så har Vimmerby Hockey fortfarande goda chanser att nå dit. Det kan man till viss del tacka Kallinge/Ronneby för. Halmstad förlorade nämligen sin viktiga match mot Kallinge och är därmed fortfarande fyra poäng bakom VH i kampen om den femte och sista platsen till Allettan. 

Idag (söndag) möts VH och Halmstad i de sistnämndas hemmaarena, där allt kan avgöras. Vinner VH under ordinarie tid eller efter förlängning/straffar så är man klara för Allettan. En förlust innebär dock att Halmstad knappar in och kan knipa platsen om de gör jobbet mot Troja i sin sista match. 

– Det ska avgöras, det vet vi. För vår del gäller det bara att bygga vidare på det vi gjort bra. Vi har goda chanser att vinna, menar VH-tränaren Phil Horsky, som inte är allt för missnöjd med insatsen i Kalmar senast:

– Vi kom inte riktigt upp i den intensiteten som krävdes, vilket var synd. Jag tycker ändå att vi gör en bra match. 

Halmstad är, trots tabellplaceringen, ett högkvalitativt lag som förra säsongen gjorde succé. När VH mötte dem i början på november vann Hammers med 3–1 i Vimmerby. Då sa Phil Horsky att Halmstad "är det bästa laget vi mött". 

– Ja, de var riktigt bra. De spelade bra över hela banan och hade fart i passningsspelet. Det var inte mycket som var dåligt. Sen har de haft lite större problem mot andra lag på sistone, menar Horsky, som ändå vill trycka på att han har fullt förtroende för sitt lag:

– Jag tror på grabbarna. Även om vi förlorade sist så tycker jag om mycket i vårt spel. Förhoppningsvis kan vi höja oss nu när matchen betyder så pass mycket. 

Truppläget då? Jo, det är exakt likadant som inför matchen mot Kalmar. Oscar Gustafsson är fortfarande skadad och Max Popovic lider fortfarande i sviterna av covid-19. 

Vi direktrapporterar dagens match på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 16:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!