Uppgifter: Boden Hockey jagar förre VH-spelaren

Boden Hockey är på jakt efter en tidigare Luleå Hockey-spelare, samt en tidigare Vimmerby Hockey-spelare.

Robin Höglund, här i Vimmerbys tröja, kan vara på väg till Boden Hockey.

Robin Höglund, här i Vimmerbys tröja, kan vara på väg till Boden Hockey.

Foto: Daniel Nestor

Ishockey2021-06-01 10:39

Jakten på ersättare till nyckelspelarna Kristoff Kontos och Sebastian Kaijser fortsätter. Boden Hockey har spetsat in sig på ett namn som passar in i spetskategorin. Det handlar om Kalixfödde Anthon Eriksson, som har spelat fyra säsonger med Västerås, varav tre av dem i Hockeyallsvenskan. Den senaste säsongen har det blivit sparsamt med speltid i VIK.

Boden har visat intresse för spelaren och ska träffa honom inom kort för att diskutera framtid. Det ska dock finnas intresse från allsvenska klubbar för 26-åringen.

– Eriksson är naturligtvis intressant för oss, han är en drömspelare för Boden Hockey. Han har ett bra skott och är hård i kroppen så han skulle passa in perfekt här. Men ingenting är klart på något sätt, säger Joakim Svensson, som är en del av Boden Hockeys sportråd.

Eriksson har även meriter från spel med moderklubben Asplöven under sejouren i Hockeyallsvenskan.

Boden ska även, enligt våra uppgifter, ha visat intresse för den 27-årige göteborgaren Robin Höglund. Den 191 centimeter och 102 kilo tunge forwarden kommer senast från spel med Borlänge i Hockeyettan. Säsongerna 2017/2018 och 18/19 spelade Höglund för Vimmerby Hockey.

Förra säsongen blev det 28 poäng (11 mål, 17 assist) och hela 90 utvisningsminuter på 36 matcher.

– Det vill jag inte kommentera, säger Svensson.

Det ska dock finnas intresse från en rad andra klubbar. Hans lillebror Johan Höglund, 25, spelade med Boden den senaste säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!