Uppgifter: Förre VIK-tränaren till konkurrenten

Vita Hästen har klart med en ny tränare till J18-laget. Det blir ett meriterat namn i form av Mikael Johansson, som därmed återvänder till Himmelstalundshallen, enligt NT.

Mikael Johansson ska för första gången basa över ett J18-lag, enligt Sportens uppgifter.

Mikael Johansson ska för första gången basa över ett J18-lag, enligt Sportens uppgifter.

Foto: PETTER ARVIDSON

Ishockey2020-05-08 11:23

Mikael Johansson hade en framgångsrik spelarkarriär med 582 SHL-matcher för Djurgården. Totalt vann han fem SM-guld med DIF.

Som tränare på seniornivå har Mikael Johansson agerat både som huvudtränare och assisterande tränare i hockeyallsvenskan och SHL. Han var i Vita Hästen 2014–2016, ett jobb han lämnade i samband med att den dåvarande assisterande tränaren, Pär Hellenberg, fick sparken.

Under de två senaste säsongerna har Mikael varit assisterande tränare i VIK, en klubb som det blev klart att han lämnar 30 april.

Nu väntar alltså en återkomst till Vita Hästen, men inte till A-laget utan till J18-laget. Enligt vad Sporten erfar är Mikael Johansson och Vita Hästen överens.

Vita Hästens huvudtränare och sportchef, Tony Zabel, bemöter uppgifterna så här:

– Det skulle vara coolt. Ska inte han till Modo enligt rykten?

Har du pratat med Mikael eller är han utesluten för Hästens del?

– Jag tror inte att en kille som "Micke" skulle ta ett J18-lag. Han kan få så mycket andra jobb. Jag har känt "Micke" i ganska många år nu, att vi pratar ibland är inga konstigheter.

Är han aktuell att ta över ert J18-lag?

– Vi har en tränare i J18 just nu.

Mikael Johansson bor numera i Linköping.

Tidigare har vi kunnat skriva om att Tony Zabel och Vita Hästen har stora planer för juniorverksamheten, som de anser behöver förbättras i klubben. Jussi Salo pekas ut som ett annat nyförvärv som ska få en viktig roll där.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!