Uppgifter: Landslagsmannen på väg bort från Västervik

Västerviks IK:s danske landslagsman Nicolai Meyer kan vara på väg bort från klubben. Meyer är inte uttagen till kvällens hemmamatch mot Modo och enligt uppgifter till vår tidning har han fått tillåtelse av VIK att leta ny klubb. – Situationen är svår. Meyer är ingen spelare som ska sitta utanför ett lag, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Nicolai Meyer.

Nicolai Meyer.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2016-11-25 12:41
Den danske landslagsmannen, tillika tvåan i den danska skytteligan i fjol, Nicolai Meyer värvades till Västerviks IK inför den här säsongen.
Förhoppningarna på honom var stora, men efter endast två gjorda mål på 19 matcher och brister i spelet utan puck uppges VIK-ledningen tröttnat.
Dansken är inte uttagen till VIK:s match mot Modo i kväll och enligt obekräftade källor till vår tidning tvingas han nu bort från klubben.

VIK-tränaren Mattias Karlin, sportchefen Tomas Lind och Nicolai Meyer hade på onsdagen ett möte i ishallen i Västervik där danskens situation diskuterades.
– Just nu platsar han inte i laget på rent sportsliga grunder. Meyer är en spelare som ska ha mycket istid och lira i någon av de två första linorna – inte sitta utanför. Vi för en dialog, men situationen att inte platsa är så klart inte hållbar för honom, säger Karlin.
Det gäller även det omvända. Att ha en av lagets bäst betalda spelare till och med utanför bänken är ohållbart för VIK. Inte minst efter värvningen av Mitch Wahl, som drog en stor del av spelarbudgeten.
Förra säsongen gjorde Nicolai Meyer 73 poäng (30+43) på 45 matcher för Aalborg Pirates i danska ligan. Hittills i Västervik har det blivit två mål och elva målgivande passningar på 19 matcher.

Offensivt har Meyer funkat bra ihop med succéförvärvet Olle Liss (även han i Aalborg i fjol) men den interna kritiken mot dansken har varit att han har varit alldeles för svag i det defensiva jobbet, i spelet utan puck och inte riktigt varit beredd att ta det hårda jobb som varit något av VIK:s patenterade framgångsrecept de senaste säsongerna.
– Nicolai är i topp i laget i vissa delar – framför allt när det blir stora ytor på isen. Samtidigt ligger han i den absoluta botten vad gäller andra saker. Det positiva väger dock inte riktigt upp helheten, säger Karlin.
Har ni gett Meyer tillstånd att söka sig en ny klubb?
– Det kan jag inte svara på. Vi får se hur det blir. Nicolai känner att han måste få spela sin typ av hockey, men vi kan varken göra om en spelare för att passa oss eller bygga om vårt spelsystem så att det ska passa en spelare, avslutar Karlin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!