Uppgifter: NHL ställer in slutspelsmatcher

Protestvågen över polisskjutningen i Wisconsin växer inom idrotten. Nu ställer NHL in torsdagens två slutspelsmatcher, uppger ESPN.

Mötet mellan Vegas och Vancouver är en av två matcher som enligt uppgifter ställs in under torsdagen. Arkivbild.

Mötet mellan Vegas och Vancouver är en av två matcher som enligt uppgifter ställs in under torsdagen. Arkivbild.

Foto: JASON FRANSON/AP/TT

Ishockey2020-08-27 21:50

NHL fick kritik för att man valde att spela vidare i onsdags när NBA och flera andra ligor och turneringar i USA valde att ställa in sina matcher som en protest mot rasism och polisbrutalitet.

Minnesotas back Matt Dumba, som varit med och bildat Hockey Diversity Alliance, en organisation som stöttar mångfalden inom ishockeyn, sade:

– NHL är alltid sist på bollen i de här ämnena och det känns så sorgligt. Man förlitar sig på att vi minoritetskillar ska kliva fram. Men vad som verkligen skulle göra skillnad är om de starka vita ledarna i lagen kliver fram och gör sina röster hörda.

På torsdagen kom dock uppgifter om att NHL beslutat ställa in nattens två kvartsfinaler, New York Islanders–Philadelphia och Vegas–Vancouver.

Detta efter att Hockey Diversity Alliance på torsdagen tagit kontakt med NHL och formellt bett ligan ställa in torsdagens matcher. Enligt TSN deltog över 100 spelare i slutspelsbubblorna i Toronto och Edmonton i ett telefonmöte med Dumba och San Joses forward Evander Kane, också en av initiativtagarna till organisationen.

Någon officiell bekräftelse har ännu inte kommit från NHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!