Uppgifter: VH intresserade av två landslagsspelare

Det finns fortfarande positioner att fylla i Vimmerby Hockeys trupp. Vimmerby Tidning har fått uppgifter om att VH visat intresse för två talangfulla landslagsspelare. "Det är motsvarande förening som tar den kontakten", säger Pelle Johansson, sportchef i VH.

Enligt uppgifter har Vimmerby Hockey visat intresse för Herman Träff och Joel Svensson.

Enligt uppgifter har Vimmerby Hockey visat intresse för Herman Träff och Joel Svensson.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2024-06-25 17:30

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning rör det sig om Herman Träff och Joel Svensson, födda 2005. Båda har representerat Sveriges U19-landslag.

Herman Träff

Högerfattad forward, 18 år, som är 190 cm lång och väger 98 kg. Född i Växjö men tillhörde IK Oskarshamns ungdomsorganisation fram till 2020. Därefter har HV71 varit hans klubbadress där han representerat klubbens U16-, J18- och J20 lag. Förra säsongen var han med i tio SHL-matcher för Jönköpingsklubben där han gick poänglös, och var utlånad till Västerås IK i Hockeyallsvenskan där han bidrog med 1+2 på åtta framträdanden. Värt att nämna är att Herman Träff är en av HV71:s hetaste talanger inför kommande helgs NHL-draft.

undefined
Herman Träff gjorde framträdanden för HV71 i SHL förra säsongen.

Joel Svensson

19-åringen väger 84 kg, fördelat på 186 cm. Aktuell som både forward och center. Likt Träff är även Joel Svensson "rightare". Tillhörde även han IK Oskarshamns ungdomsorganisation innan det blev en flytt till Växjö Lakers, där han spelat i U16, J18 och J20. Föregående säsong fick han chansen i sju SHL-matcher för Lakers, där noterades han för en assistpoäng. En koppling till VH är att han var utlånad till Kristianstads IK förra säsongen, under nuvarande VH-tränaren Peter "Piva" Johanssons ledning. På 22 matcher i klubben blev det 17 poäng (9+8). Och även Svensson kan vara ett "prospect" inför NHL-draften, 29 juni.

undefined
Joel Svensson spelade sju matcher för Växjö Lakers senaste säsongen. Han gjorde dessutom 22 framträdanden i Kristianstad, under ledning av Peter "Piva" Johansson.

Om det ska bli en flytt till VH för någon av dessa talanger kommer det definitivt vara i form av ett lån. Att duon skulle vara aktuella för VH dementeras dock av sportchefen Pelle Johansson. 

– Nej, jag kan ärligt säga att det inte är några namn jag har fått till mig. Det är lite så när det kommer till lån att det är motsvarande förening som tar den kontakten. 

Det är dock två spelare som finns på Johanssons radar. 

– Joel har jag sett i närtid, i Kristianstad när vi mötte dem. Herman har jag även sett en del av på J20-nivå.

Men ni har alltså inte approcherat dessa klubbar och kollat om ett lån kan vara aktuellt?

– Nej, det har vi inte, säger Johansson och fortsätter: 

– Jag skulle spontant kunna tänka mig att det finns andra föreningar i länet som ligger bättre till gällande dessa spelare. Men jag skulle inte heller bli förvånad om någon av dem får större förtroende i SHL kommande säsong, och sen vet man aldrig vad som händer efter draften.

VH-truppen

Målvakt: Robin Christoffersson.

Backar: William Alftberg, Oskar Lindgren (ny), Johan Norberg, William Dageryd, Elias Lindgren, Jesper Broeng (ny), Isak Hansen (ny), Alexander Fredriksson (ny), Pelle Ström.

Forwards: Isac Andersson, Eddie Levin, Anton Carlsson, Jakob Karlsson, Jakob Heljemo, Lukas Isaksson (ny), Adam Petersson, Wiking Malmunger (ny), Hugo Ollila, Hampus Eriksson (ny), Carl Sjöberg (tryout-kontrakt).

Tränare: Peter "Piva" Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!