Upprört i HV 71: ”Det är för dåligt”

HV 71 åkte på ny förlust när Leksand vann med 5­–2. Efteråt var HV-förvärvet Oskar Stål-Lyrenäs mycket upprörd: –Det är lätt att stå här efter en förlust igen och säga att det är alldeles för dåligt. Men det är för dåligt.

HV71:s Oskar Stål-Lyrenäs. Arkivbild.

HV71:s Oskar Stål-Lyrenäs. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2023-10-07 17:50

Nu är det tungt för HV 71 som förlorat tre av de senaste fyra matcherna och ligger näst sist i tabellen.

Det fanns hopp i laget efter torsdagens seger mot Växjö. Dessutom var nyförvärvet Oskar Stål-Lyrenäs tillbaka efter tre matchers frånvaro på grund av skada.

Men efter en bra inledning kom spelmässiga haveriet.

– Det var pladask. Vi snackade om att komma upp och spela som mot Växjö. Att spela tight och defensivt. Men vi släpper till för enkla mål. backar, forwards, alla vi fem som är där ute, måste hjälpas åt, säger Oskar Stål-Lyrenäs.

Dålig stämning

Han erkänner att det blev extra tungt när HV 71 förde matchen i början men när Leksand sedan gjorde tre mål på tre skott. Det grundade dalasegern.

TT: Hur är stämningen i laget efter förlusterna?

– Det är klart att det inte är en bra stämning efter en förlust. Samtidigt hade vi en tro på det, menar Oskar Stål-Lyrenäs, som fasade för den långa bussresan till Jönköping:

– Det kommer att vara ganska deppigt. Vi hade velat sitta i bussen med tre poäng. Men vi gav ju oss inte chansen att ta de poängen.

Bråttom

Oskar Stål-Lyrenäs är upprörd och menar att det nu är bråttom att rätta till felen, även om serien är lång:

– Det är bråttom att stoppa det här och nu. Vi får inte låta det rulla vidare. Det handlar ju om att ta så många poäng som möjligt.

Han fortsätter:

– Det är lätt att stå här efter en förlust igen och säga att det är alldeles för dåligt. Men det är för dåligt. Vi måste börja titta oss själva i spegeln och tänka på vad vi gör därute. Det är inte okej att det ser ut så här. Vi måste hitta en högre lägstanivå.

TT: Hur ska det gå till?

– Hade det bara varit att tycka på en knapp skulle det inte sett ut son det gjorde i dag. Vi måste sätta defensiven först. Det är svårt att vinna hockeymatcher när man släpper in så många mål. På måndag får vi ta tag i detta.

TT: Hur är ditt förtroende för tränaren Tomas Montén?

– Jag har fullt förtroende. Hela gruppen helt inställd på att det inte är tränaren som är där ute och spelar. Det är vi själva som utför det. Men vi gör det inte tillräckligt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!