Utvisningar blev Vimmerbys fall

Vimmerby Hockey borde haft sex poäng mot Vita Hästen och Tingsryds AIF. Facit: 0. - Den här förlusten tar ett tag att bearbeta, sa VH-tränaren Tomas Sandlin efteråt, sedan TAIF vunnit med 3-2.

Tingsryd fick jubla tre gånger i matchen mot Vimmerby. En deppig Tobias Ternelius och hans VH fick åka hem utan poäng trots övertag sett till både spel och målchanser.

Ishockey2014-01-20 07:27

Besvikelsen i VH-lägret var högst påtaglig i Nelson Garden Arena. Det var inte ett dugg konstigt. Vimmerby var spelmässigt det bättre laget - och framför allt, det lag som skapade klart flest vassa chanser.
Faktum är att VH borde ha avgjort den här matchen efter två perioder, sett till alla lägen.
Simon Dahl hade de flesta.
- Han kunde ha blivit fyramålsskytt, säger VH-tränaren.
Men det som det snackades mest om efteråt var de onödiga utvisningar som Sebastian Nilsson och Adam Rundqvist drog på sig i början av den tredje perioden.
- Vi ger bort segern där. Om vi föll på individuella misstag mot Hästen, så var det utvisningarna den här gången, säger Tomas Sandlin och suckar djupt.
"Vi ska vara glada"
På bara 47 sekunder vände ett slarvigt spelande Tingsryd underläge 1-2 till ledning 3-2. Först pangade Tommi Juntunen in 2-2 i spel fem mot tre, sedan var det Oscar Holst skott som letade sig in i mål när matchklockan visade 43.57.
Några fler mål blev det inte. Tingsryd lyckades hålla undan till en superviktig seger.
- Oj, vad det här känns skönt. Vi har haft det jobbigt i Allettan. Vi ska vara mycket glada för den här vinsten. Vimmerby var jäkligt bra och hade mycket chanser, säger Tingsryds tränare Martin Karlsson.
Vad är det som avgör till er fördel?
- Vår målvakt Gustaf Lindvall. Han var väldigt duktig, sedan tycker jag vi är bättre i boxplay och powerplay. Vi har haft lite bekymmer med det tidigare. Nu såg det betydligt bättre ut.